Bakara suresiyle ‘makara’ yapan Egemen Bağış ile Siirt’e giden Erdoğan elinde Kuran’la muhalefete yüklendi, açıkça oy vermeme çağrısı yaptı. Erdoğan eşi adına olan TÜRGEV yurdunu da açtı

Kardeşi Egemen’le TÜRGEV’de!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim dönemine ‘denk gelen’ çalışmaları kapsamında Siirt’te konuştu. Kente ‘makaracı’ olarak bilinen Egemen Bağış’la giden Erdoğan eline Kuran alarak muhalefete yüklenmekten geri durmadı. Eşi adına yapılan TÜRGEV yurdunu da açtı.

KURAN İLE YAŞIYOR!
Erdoğan Siirt’teki konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, “Kenan Evren gibi Kur'an'ın istismarını yapıyor” sözlerine cevap verdi. Erdoğan, "Sayın Kılıçdaroğlu, ben Kur'an ile büyüdüm, Kuran ile yaşıyorum. Onu sen kendine söyle. Kendi şahsında Kur'an’ın yerinin ne olduğu malum" dedi.

Erdoğan, kendisinden öne kürsüye çıkıp konuşan Egemen Bağış için ise “Egemen kardeşim” ifadelerini kullandı.

‘CAMİ DUVARINA...'
HDP’ye de elindeki Kürtçe basım Kuran’la yüklenen Erdoğan “Hani ben dedim ya, Diyanet İşleri Başkanlığı, Kürtçe Kuran meali yayınladı dedim ya. Bundan beyefendi rahatsız olmuş. Bunu da niye söylüyorum. Malum terörün beslediği siyasi parti ne diyor. Diyanet İşleri'ni kapatacağız diyor. Ya bunlar maalesef camii duvarında pislemeye başladılar” ifadelerini kullandı.

‘TARAFIM AMA'
Konuşmasında tarafsız olduğunu da iddia etmekten vazgeçmeyen Erdoğan açıkça muhalefet partilerine oy vermemeye çağırdı: “Şimdi ben buradan inançlı, inançlı Kürt kardeşlerime sesleniyorum. 7 Haziran'da bu oyunu bozun. Niye? Çıkmış ne diyor. Bakın çok enteresan. Taksim bizim Kabemizdir diyor. Bir zamanlar bu CHP ne diyordu. Kabe Arap'ın olsun bize Çankaya yeter diyordu. Şimdi bunlarda aynı şekilde yine Kabe Arapı'ın olsun bize Taksim yeter diyor. Bunlara 7 Haziran'da bir ders gerekmiyor mu? Fakat bizim dersimiz sandıkta. Şimdi diyorlar Cumhurbaşkanı taraf. Evet, tarafım ama ben milletin tarafındayım.”

TÜRGEV YURDUNU AÇTI
Erdoğan Siirt’te çocuklarının da yönetiminde bulunduğu ve 17 Aralık yolsuzluk operasyonlarında hakkında birçok iddia gündeme gelmiş olan TÜRGEV’in yurdunu da açtı. Eşi Emine Erdoğan’ın adı verilen yurdun açılışında konuşan Erdoğan "Öğrencilerimizin bu şekilde mükemmel yurt ve okullarda okuyor olmaları inanıyorum ki onların geleceğe yönelik ufkunu da artıracaktır'' dedi.