Erdoğan tarafından açıklanan yasakların tam olarak anlaşılmadığını yaşananlar ortaya koydu. Ne esnaf ne de yurttaşlar, yasaklar kapsamında ne yapılmasını gerektiğini anladı.

Karışık anlatılan yasaklar anlaşılamadı: Esnaf da yurttaş da ne yapacağını şaşırdı

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz hafta Kabine toplantısının ardından açıkladığı ve kamuoyuna karışık gelen yasakların tam olarak anlaşılamadığını dün ve bugün yaşananlar gözler önüne serdi.

Dün saatler 20.00'yi gösterdiğinde yurttaşlar sokağa çıkma yasağı olduğunu düşünerek evlerine girdi ve meydanlar boş kaldı.

Bazı esnaf ise bugün dükkanını saat 10.00'dan sonra açtı. Ayrıca yeni kısıtlamalar kapsamında restoranlar içeriye müşteri almayıp sadece gel al ve paket servisi yaparak hizmet vermeye başladı.

İstanbul Taksim Meydanı'ndaki lokantadan yiyecek alan müşteriler büfelerin önünden ayrılmayıp, yemeklerini yere çökerek yerken ilginç görüntüler oluşturdu.

Bazı kişilerin de dükkan önünde yere çökerek yemek yedikleri görüldü. Çalışanların uyarısına rağmen uzaklaşmayan kişiler sosyal mesafe kuralını da ihlal etti.

OSMANİYE 10’A KADAR BEKLEDİ

Cuma akşamı 20.00’dan başlayıp cumartesi günü saat 10’a kadar sokağa çıkma yasağı olduğunu düşünen Osmaniye Düziçi ilçesi sanayi esnafı iş yerlerini saat 10.00’a kadar açmadı.

Yasak saatinin kafaları karıştığını belirten esnafalar, iş yerleri açmak için saat 10’a kadar beklediklerini kaydetti.

KAYSERİ’DE MEYDANLAR BOŞ

Kayseri'de ise bugün akşam başlayacak olan sokağa çıkma kısıtlamasını yurttaşlar yanlış anlayınca, kentin en işlek ve en büyük meydanı boş kaldı.

Kısıtlamayı yanlış anladıklarını söyleyen yurttaşlar, sokağa çıkmak için saat 22.00’yi beklediklerini, kısıtlamanın akşam 20.00'de başlayacağını öğrenince ise işlerini halletmek için dışarı çıktıklarını belirtti.

‘KORKU VE TEDİRGİNLİK VAR’

Antalya'da da benzer durumlar yaşandı. Esnaf Yusuf Öztürk dün akşam saat 20.00'de iş yerini kapattığını, sabah 10.30 gibi de açtığını belirterek artık sokakların boş olacağını söyledi.

Sercan Çobanoğlu da insanların sokağa çıkma yasağını yanlış anladığına dikkati çekerek, “Şu an saat 11'e çeyrek var ve gördüğünüz gibi caddemiz çok boş. Ne esnaf, ne de halk sokakta. Hala bir korku ve tedirginlik var. Çıkarsam ne olur diye. İnşallah bu da bir an önce aydınlanır" dedi.

Kaynak: DHA