Karşıyaka Belediyesi emekçilerinin geçmişe dönük alacakları ve toplu iş sözleşmesi talepleri için başlattığı eylemi 15 gündür sürdürüyor.

Karşıyaka Belediyesi emekçileri 15 gündür eylemde
Fotoğraf: BirGün

BİRGÜN EGE 

İzmir’deki Karşıyaka Belediyesi ve Tüm Bel-Sen arasındaki toplu iş sözleşmesindeki anlaşmazlık çözüme kavuşmadı. Karşıyaka Belediyesi emekçileri geçmişe dönük alacakları ve toplu iş sözleşmesi talepleri için iş yeri temsilciliği olarak başlattıkları eylemi 15 gündür sürdürüyor.

Karşıyaka Belediyesi önünde açıklama yapan Tüm Bel-Sen İzmir 2 No'lu Şube İşyeri Temsilcisi Fırat Belen, "Günlerdir burada bir araya gelip, Karşıyaka Belediyesi emekçilerinin taleplerinin arkasında durduğunu gösterdik. Sesimizi herkese bir şekilde duyurduk. Sesimizi sadece kendi işyerimizdeki idarecilere duyuramadık" dedi.

Belen, "Baştan beri taleplerimize dönük hiçbir adım atılmadı. Bize dayatılan teklifi belediye emekçileri reddetti. Bizde her gün yan yana gelerek mücadele kararlılığımızı gösterdik. Süreç olumlu sonuçlanmazsa mücadelemiz devam edecek.  Burayı bir direniş alanına, hak alma alanına çevirene kadar burada kalabiliriz ama Karşıyaka halkı için çalışmak istiyoruz. İdarecilerin inatlarından vazgeçmesini ve 500'e yakın kamu emekçilerinin taleplerine kulak vermelerini bekliyoruz. Eylemlerimize kulak tıkayan idarecilere sesleniyoruz. Bugün takındığınız tavır yarın sizin önünüze gelecek. Bu hafta taleplerimiz karşılanacak şekilde toplu sözleşmeye imza atalım" diye konuştu.

KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Mustafa Güven de, "Tek adam rejimine karşı sefalete karşı mücadele ederken grevli toplu sözleşme hakkı talep ediyoruz. Yıllardır mücadelemizin temel dayanağı vardır. Bu kazanımları birkaç bürokrata yedirmeyiz. Tek adam rejimine karşı mücadele ederken hukuk ve demokrasi için mücadele ediyoruz. Karşıyaka Belediyesi'nde toplu sözleşme hakkının yok sayılmamasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.