İzmir’de Karşıyaka Belediyesi’nde çalışan Tüm Bel-Sen üyeleri, geriye dönük alacakları ve insanca yaşanabilir bir toplu iş sözleşmesi talebiyle ‘simitli protesto’ eylemi yaptı. Eylemde yapılan açıklamada, emekçilerin lütuf değil haklarını istedikleri vurgulandı.

Kaynak: EGE
Karşıyaka Belediyesi emekçilerinden 'simitli protesto'

BirGün EGE

İzmir’in Karşıyaka Belediyesi’nde çalışan Tüm Bel-Sen İzmir 2 No’lu Şube üyesi emekçiler, çalışma koşullarında iyileştirme ve geriye dönük alacakları için eylem gerçekleştirdi.

‘Simitli protesto’ eyleminde yapılan açıklamada, “İdare tarafından henüz taleplerimizi karşılayacak bir adım atılmış ya da açıklama yapılmış değil. Bu durum karşısında taleplerimiz karşılanıncaya kadar mücadele edeceğimizi herkese bir kez daha hatırlatıyoruz. Karşıyaka Belediyesi geçmişte ciddi mücadele deneyimlerini tecrübe edinmiş bir kurumdur” denildi.

Emekçilerin lütuf değil haklarını istedikleri dile getirilen açıklamada, “Görmeyen gözlere, duymayan kulaklara mutlaka sesimizi duyuracağız, bizleri duymak ve görmek zorunda olduğunuzun farkına varacaksınız. Bugün kendi hakları için burada mücadele eden herkes, sadece bugününü değil aynı zamanda yaratılacak yeni bir mücadele kültürü ile önümüzdeki yıllara da etki edecek bir yapının oluşmasına sebep olacak. Bu bayramı cebimizde beş kuruş olmadan, evlerimizin dışına çıkamayacak halde karşılamak istemiyoruz. Dolayısıyla bayram öncesi belediye emekçileri açısından kabul edilebilir adımlar atmanızı bir zorunluluk olarak görmenizi diliyoruz” ifadelerine yer verildi.