Karşıyaka Belediyesi bünyesinde çalışan Kent A.Ş işçileri, ödenmeyen ikramiye ve ücret farkları için belediye önünde eylem yaptı

Karşıyaka Belediyesi işçilerinden maaş eylemi

BERKAY SAĞOL

Karşıyaka Belediyesi'nde DİSK Genel İş 5 No'lu Şube üyesi Kent A.Ş işçileri, ödenmeyen ikramiyeleri ve TİS'ten doğan ücret farkları nedeniyle belediye önünde eylem yaptı. Şube Başkanı Ali Haydar Kara, "Bugün kriz ortamındayız. Bu kriz ortamında da bizim emeğimiz var ve bu emeğimizin karşılığını alacağız" dedi.

Karşıyaka Belediyesi önünde gerçekleştirilen eyleme Buca, Karabağlar, Konak, Bayraklı ve Çiğli belediyelerindeki Genel-İş temsilcileri de katıldı.

Eylemde basın açıklamasını okuyan DİSK Genel İş 5 No'lu Şube Sekreteri Deniz Şahingümüştekin, işçilerin hakları için gösterdiği sabır ve sorumluluğun Karşıyaka Belediyesi yönetimi tarafından aynı hassasiyet gösterilmeyerek savsaklandığını belirtti.

karsiyaka-belediyesi-iscilerinden-maas-eylemi-672926-1.

"SARI SENDİKA YÖNETİCİSİ MAAŞ ALIP İŞE GELMEMEKTEDİR"

İşçilerin ikramiyelerinin, maaş farklarının ve maaşlarının düzenli ödenmediğini söyleyen Şahingümüştekin, "Yönetimi sorumluluğa davet ediyoruz. Bizleri maaşımızı almak için her ay eylem yapmak zorunda bırakmayın. Karşıyaka Belediyesi Personel A.Ş’de de sorunlarımız için yeterli çaba gösterilmediği gibi işçiler üzerinde baskı ve mobbing de artarak devam etmektedir. Bizler öncelikle kanunlar ile meşru mücadelemizden kaynaklı toplu iş sözleşmesi ve örgütlenme hakkımıza saygılı olunmasını bekliyoruz. Ayrıca yetkisi olmayan sarı sendikanın amatör yöneticisi, Personel A.Ş’den maaş almakta ama işe hiç gelmemektedir. Buna göz yuman yönetim, bu sarı sendikanın amatör yöneticisinin ihbar ettiği her üyemize yönelik baskı uygulamakta ve yer değişikliği gibi mobbing uygulamalarıyla üyelerimiz yıldırmaya çalışmaktadır. Zaten ekonomik zorluklarla büyük sıkıntılar yaşan ve sabır taşı haline gelen DİSK/ Genel-iş üyesi işçilerin sabrını daha fazla taşırmayın ve örgütlenme hakkımıza saygı gösterin" şeklinde konuştu.