Tüm Bel Sen İzmir 2 No’lu Şube, Karşıyaka Belediyesi’nin nisan ayında başlaması gereken toplu iş sözleşmesi görüşmelerini erteleyerek, sözleşme yetkisini farklı bir sendikaya verdiğini açıkladı.

Karşıyaka Belediyesi’nde toplu sözleşme krizi

BİRGÜN EGE

Tüm Ben Sen İzmir 2 No’lu Şube, Karşıyaka Belediyesi’nde nisan ayında son bulan toplu iş sözleşmesinin başlatılmasıyla ilgili 12 Nisan’da görüşme taleplerinin yoğunluk sebebiyle reddedildiğini ve sonrasında sözleşme yetkisinin farklı bir sendikaya verildiğini açıkladı.

Sendika tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Pandemi sürecindeki çalışma koşullarını belirleyen genelgeler, belediye idarecilerinin keyfi uygulamaları sebebiyle çoğu kez rafa kaldırılırken Karşıyaka Belediyesi emekçileri güvencesiz ve sağlıksız koşullarda çalışmaya devam etti. Her yıl sendikalar arasında yürütülen yetki süreci de belediye başkanının bizlerle bir türlü görüşmediği süre içerisinde yine bazı bürokratların müdahil olması ve sürece olan olumsuz etkileriyle yetkiyi kaybetmemize sebep oldu” denildi.

İnsan kaynakları ve zabıta müdürlerinin süreçte taraf olduğu belirtilen açıklamada, “Toplu Sözleşme imzalama yetkisi, idare ile görüşmekte hiçbir sıkıntı yaşamayan başka bir sendika tarafından alınmış oldu. Bu arada belediye yönetiminin Nisan ayında biten toplu sözleşmenin yenilenmesi için Mayıs ayındaki yetki sürecini beklemekteki ısrarı ve sendikamızla toplu sözleşme masasına oturmayışı parçalar birleştirildiğinde şüphesiz ki tüm çalışanlar açısından daha anlaşılır bir hal aldı. Çalışanların birimlerde sıklıkla maruz kaldığı mobbing, yer değişiklikleri, sürgünler karşısında hiçbir tedbir alınmazken bu konudaki çaba ve girişimlerimiz de görmezden gelinerek maalesef ki söz konusu bürokratlar daha da cesaretlendiriliyor” ifadeleri kullanıldı.

Karşıyaka Belediyesi’nde görevli kamu emekçilerinin maaş ödemelerindeki gecikmelerin devam ettiği dile getirilen açıklamada, “Karşıyaka Belediye Başkanı Sayın Cemil Tugay; Tarafınıza aylardır ilettiğimiz görüşme taleplerimiz görmezden gelinmeyip, bizlerle bir görüşme gerçekleştirmiş olsaydınız sizinle burada bahsettiğimiz sorunların çözümü için yan yana gelmiş olacaktık. Bugünden itibaren bürokratlar eliyle çalışanların üzerinde uygulanan mobbingin, sürgünlerin ve görev tanımına uymayan yer değişikliklerinin durdurulmasını, bu noktada yaşanan mağduriyetlerin giderilmesini umut ediyoruz. Belediyenizde 200'e yakın üyesi bulunan bir sendikayı görmezden gelmekten vazgeçerek saydığımız sorunların çözümü için gerekli adımların bir an önce atılması talebimizi bir kez daha yineliyoruz” denildi.