Karşıyaka Belediyesi, Kent A.Ş. bünyesindeki çalışanları için DİSK Genel-İş Sendikası ile örnek bir Toplu İş Sözleşmesi’ne imza attı. Sözleşmeyle; çalışanların maaşlarında önemli oranlarda iyileştirmeler yapılırken söyleşmeye emekçilerin menfaatine hizmet edecek kazanımlar da eklendi.

Karşıyaka'da toplu iş sözleşmesi imzalandı

BİRGÜN EGE

Giderek zorlaşan ekonomik koşullara rağmen emekçinin hakkına sahip çıkan Karşıyaka Belediyesi, Kent A.Ş. bünyesindeki çalışanları için DİSK Genel-İş Sendikası ile örnek bir toplu iş sözleşmesine imza attı. Sözleşmeyle; emekçilerin maaşında önemli oranlarda iyileştirmeler yapılırken söyleşmeye emekçilerin menfaatine hizmet edecek kazanımlar da eklendi.

Karşıyaka Belediyesi Şantiye Tesisleri’nde düzenlenen imza törenine DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, Türkiye Genel Hizmetler İşçileri Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan, CHP İzmir Milletvekilleri Atila Sertel, Mahir Polat, DİSK Genel İş Sendikası 8 No’lu Şube Başkanı Deniz Şahin Gümüştekin, meclis üyeleri ve bürokratlar katıldı.

Karşıyaka Belediyesi Şantiye Tesisleri’nde düzenlenen imza töreninde konuşan Genel-İş 8 No'lu Şube Başkanı Deniz Şahin Gümüştekin, toplu iş sözleşmesi hakkında bilgi verdi. Bu sözleşmeyle emekçilere bir nebze de olsa can suyu olmaya çalıştıklarını vurgulayan Gümüştekin, “Bundan sonraki süreçte de belediye başkanımızla yan yana, omuz omuza birçok şeyi birlikte çözeceğimize ve başaracağımıza inanıyoruz. Hepimizin bildiği gibi bu ülkede yaşamak her gün zorlaşıyor; enflasyon rekor üstüne rekor kırıyor, zamlar durmak bilmiyor. Belediye başkanımız, temsilci ve yönetici arkadaşlarımızla toplu iş sözleşmemizi konuştuk ve 10 binin altında bir ücretin alınmaması kanaatine vararak en düşük günlük ücreti 255 TL’ye yükseltip kıdem zammıyla birlikte belli bir yere gelen çıplak ücretin üstüne daha önceki yıllarda günlük ücretin üzerine eklediğimiz ve sözleşmemizde olmayan 657 sayılı devlet memurlarına verilen aile yardımını tekrar toplu iş sözleşmemize ekleyerek 521 TL’lik artı bir kazanç sağladık. İşçilerimizin menfaatine hizmet edecek pek çok maddeye sözleşmemizde yer verdik, bunları hayata geçiren Karşıyaka Belediye Başkanı’mızın yürekten bir alkışı hak ettiğine inanıyorum” dedi.

karsiyaka-da-toplu-is-sozlesmesi-imzalandi-1037437-1.

KADIN PERSONELE ÖZEL MADDE

Sözleşmede kadın personeller için de özel bir madde yer aldığını dile getiren Gümüştekin, açıklamasına şöyle devam etti: “Özellikle bir maddemiz var, kadın çalışanlarımız için çok önemli. İstanbul Sözleşmesi, uluslararası sözleşmeler ve toplumsal cinsiyet eşitliğine yönelik bu madde; özellikle AKP iktidarı döneminde kadın cinayetlerinin arttığı, kadın katillerinin ceza indirimleriyle serbest bırakıldığı, Danıştay’ın İstanbul Sözleşmesi feshinin Anayasa’ya aykırı olduğunu belirttiği şu günlerde siyasal iktidar ne kadar reddederse etsin kadınların dün olduğu bugün de hayatlarından ve haklarından asla vazgeçmeyeceklerini bir kez daha ortaya koymuş olduk. Biz işçi sınıfıyız; ölüme karşı yaşamı, savaşa karşı barışı, sermayeye karşı emeği savunuyoruz. Toplu iş sözleşmemiz hayırlı olsun, emeği geçen herkese teşekkür ederim.”

Törene katılan ve konuşma yapan Türkiye Genel Hizmetler İşçileri Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan şu ifadeleri kullandı: “Öyle bir noktadayız ki, sadece işçiler değil bu ülkede yaşayan herkes için enflasyon rakamları, hayat pahalılığı, yağmur gibi gelen zamlar ortada. Bugün elde ettiğimiz kazanımı, üç gün sonra elimizden alan bir ekonomi yönetimi, bir ülke yönetimi var. Arkadaşlar işimiz çok, haklarımızı, alın terimizi, çocuklarımızın geleceğini korumak zorundayız. Genel-İş Sendikası olarak buna hazırız. Bu hukuksuzluğa, adaletsizliğe, ekonominin alt üst oluşuna hayır diyeceğiz. Bu sorunu kökten çözeceğiz. Sarayın ekonomiden anlamaz politikaları ile enflasyon rakamları arasına sıkışan bir iş kolundayız. Bizim tek muhatabımız belediye başkanları, toplu sözleşmelerimiz. Bu zor zamanları birlikte aşalım, üretiyoruz ama takatsiz kalmayalım; üretmeye, çalışmaya devam edelim.”

‘BİRLİKTE MÜCADELE EDELİM’

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay da birliktelik vurgusunda bulunarak, “Önümüzdeki günler, aylar ve önümüzdeki yıllar, sizler ve çocuklarınız için kararlılıkla mücadele edeceğimiz zamanlar olacak. Ben sizin yol arkadaşlığınızdan razıyım, son günüme kadar üzerime düşeni yapmak için gerekirse 24 saat çalışmaya hazırım. Sizin varlığınızın bizim için bir güç olduğunu bilin ve ben o gücün elbetteki belediye hizmetlerine yansımasını istiyorum ama bu ülkede her türlü haksızlığa, her türlü yanlışa karşı da bir direnişin adı olmasını istiyorum. Sizler bu mücadeleye katılın, sizler bu mücadelenin dışında kendinizi görmeyin, önce belediye görevimizi hakkıyla yerine getirelim ama ondan sonra bu ülkedeki her yanlışa karşı birlikte hayır diyelim. Bu masalarda hep beraber zafer işaretimizi yapalım ve düşmana korku salalım” şeklinde konuştu.