Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İstanbul Kartal’da Soğanlık Metrosu’na 500 metre uzaklıktaki askeri alanı ‘ticaret ve konut’ alanı ilan edip, imara açtı. 2 bin 701 metrekarelik alana zemin artı 5 kattan oluşan 13 konut inşa edebilecek

Kartal’daki askeri alanı imara açtılar: Ticaret, konut ve park alanı ilan edildi

Uğur ŞAHİN

Askeri alanlar ranta açılmaya devam ediyor. Son olarak İstanbul'un Kartal ilçesi Soğanlık Mahallesi’ndeki 2 bin 701 metrekarelik alan imara açıldı.

Soğanlık Metrosu’na 500 metre uzaklıkta bulunan, Hazine mülkiyetindeki alan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’yla Milli Savunma Bakanlığı arasındaki protokolle bakanlıktan alındı. Milli Savunma Bakanlığı’nın ihtiyacı bulunmadığından alanın protokole konu edildiği bildirildi. Ardından da bölge dönüşüm uygulamalarında değerlendirilmek için ‘rezerv yapı alanı’ olarak belirlendi. Alanın tahsisi de Milli Savunma Bakanlığı’ndan Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğü’ne geçti.

ULAŞILABİLİR LOKASYON

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın hazırladığı ve bugün askıya çıkartılan imar planıyla alan, imara açıldı. Plan açıklama raporunda yer alan bilgiler göre, plan kentin ihtiyaçları ve ekonomik şartlar gözetilerek planlama yapıldı. Alanın D-100 Karayolu’nun hemen kuzeyinde yer aldığı ve ulaşılabilir lokasyon olduğuna vurgu yapılan planda, bölgenin otopark alanı olarak kullanıldığı kaydedildi. Planda, alanın çevresinde merkezi iş alanları, ofisler ve ticari rekreasyon alanlarının yer aldığına vurgu yapıldı.

TİCARET VE KONUT ALANI

Plan değişikliğiyle birlikte arazinin bin 834 metrekaresi “ticaret ve konut”, 867 metrekaresi ise “park alanı” haline getirildi. İmar planının ardından araziye zemin artı beş katlık 13 konut inşa edilebilecek.