Kartal lige iyi başladı

Barış Can Sarıkaş

Basketbol Süper Ligi’nde geçen sezon final oynama başarısı gösteren Beşiktaş, yeni sezona da iyi bir başlangıç yaptı. Siyah-beyazlılar deplasmanda karşılaştığı Trabzonspor’u 82-71’lik skorla mağlup etti. Mücadeleye özellikle dış atışlarda bulduğu isabetlerle iyi başlayan Trabzonspor’a siyah-beyazlılar, hücumdaki iyi organizasyonlarıyla cevap verince ilk çeyrek 28-28 gibi çok yüksek bir skorla tamamlandı.

İkinci periyotta savunmalar sertleşirken, iki takım hücumda daha az sayı üretti. Bordo-mavililer bire bir hücumlarıyla maçın içinde kalırken, Beşiktaş’ta skor eşit dağıldı ve devre 41-39 siyah-beyazlıların üstünlüğüyle sonuçlandı. Üçüncü çeyreğin başında bordo-mavililere oranla hücumda ve savunmada iyi organize olan Beşiktaş bir ara farkı 8’e kadar çıkartsa da, Trabzon periyodun son bölümünde yine bireysel çabalarla maçın içinde kaldı ve final çeyreğine 61-61’lik eşitlikle girildi.

Maçın adamı Sertaç Şanlı
Son bölüme üst üste bulduğu iki isabetle iyi başlayan Trabzon, maç sonunda bireysel performanlar düşünce oyundan kopan taraf oldu. Rakibinin aksine oldukça iyi hücum eden ve savunmada bir hayli aktif olan Beşiktaş tecrübesiyle son periyotta galibiyete uzanan taraf oldu. Kartal; 82-71’lik skorla sahadan galibiyetle ayrılırken, Sertaç Şanlı 20 sayı, 3 ribaund ve 5 asistle takımın en etkili ismi oldu. Trabzon’da ise Caleb Green’in 14 sayı, 10 ribaundluk çabası mağlubiyeti önlemeye yetmedi.