Kartonsan’da grev inatla sürüyor
Fotoğraf: BirGün

Haber Merkezi

Kocaeli Başiskele’de kâğıt ve karton üretimi yapan Kartonsan fabrikası işçileri, toplusözleşme sürecinde yaşanan uyuşmazlık nedeniyle başlattıkları grevin 100’üncü gününü geride bıraktı. Yüzde 150 oranında zam talep eden Selüloz İş Sendikası’na üye işçiler, aylardır fabrikanın önündeki bekleyişlerini sürdürüyor.

Kartonsan Selüloz İş Sendikası İşyeri Temsilcisi Tuncay Kabaloğlu, grevin 100 gününü geride bıraktıklarını hatırlattı. BirGün’e konuşan Kabaloğlu, “100 günde bizi yalnız bırakmayanlara teşekkür ediyoruz, grevimize devam ediyoruz” dedi. 100 günlük periyotta 3 Mart ve 8 Mart’a kadar işverenle toplu iş sözleşmesi masasına oturmadıklarını aktaran Kabaloğlu, “Toplu iş sözleşmesi masası tıkandı gibi ama yakın zamanda ilerleyeceğini umuyoruz” diye konuştu.

ÇALIŞMAK İSTİYORUZ

Ramazan ayında hep beraber grev çadırında yemek yediklerini aktaran Kabaloğlu, “Arkadaşlarımız dayanışma masası kurdu. İşverenin ümit ettiği gibi bir kırılma söz konusu değil” ifadelerini kullandı. Ücretlerin mevcut ekonomik koşullarda giderek eriğini hatırlatan Kabaloğlu, kendilerinin herhangi bir ücret almadan inatla grevi sürdürdüğüne dikkat çekti.

Kabaloğlu, şunları dile getirdi: “Çalışırken geçinemiyorduk şimdi nasıl geçiniyoruz düşünsünler. Selüloz İş Sendikası bize destek oluyor. Biz masaya oturmaya hazırlanıyoruz, biz çalışmak istiyoruz. Biz çalışmak isteyen tarafız işverenden bir adım atmasını bekliyoruz.”