Çevrecilerin yı

Çevrecilerin yıllardır süren çalışmaları sonucu Kekova Özel Çevre Koruma Alanı, Kaş'ı da içine alacak şekilde genişletildi ve alanın adı Kaş-Kekova Özel Çevre Koruma Alanı olarak değiştirildi.

Doğal Hayatı Koruma Vakfı'nın (WWF) Türkiye'nin Patara'dan Antalya'ya kadar uzanan kıyılarda gerçekleştirdiği biyolojik çeşitlilik araştırması sonucunda, Kaş bölgesi sualtı zenginliği açısından önemli alanlardan biri olarak belirlenmiş ve Kaş'ın, özellikle pina toplulukları, deniz çayırları, orfoz, lahoz gibi balık türleri açısından son derece zengin olduğu ortaya çıkmıştı. Alanın yasal bir koruma statüsü altına alınması konusunda yıllardır çaba gösteren WWF Türkiye, bölgede en yakın koruma alanı olan Kekova Özel Çevre Koruma Alanı'nın genişletilerek Kaş İnceburun ve Uluburun arasındaki kıyı şeridi ve adacıkları da içine almasının en uygulanabilir çözüm olacağını belirtmişti.

Kaş'ın deniz zenginliği anlamında korunan ilk alan olduğunu vurgulayan WWF Türkiye Genel Müdürü Dr. Filiz Demirayak, "Bu başarı Kaş'ın sualtı zenginliğinin gelecekte de var olabilmesi ve yöre turizmi için çok büyük bir adım" dedi. Birgün