AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Yurt sorunu diye bir şey söz konusu değil" diyerek görmezden geldiği, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun ise "90 binlerden 800 bine çıkarılmış kapasiteden hemen hemen yüzde 95'i ranzalıyken yüzde 10'a düşmüş bir sistemden bahsediyorum" dediği öğrenci yurtlarına fazla yatak konulması sebebiyle kitap koyacak yer dahi kalmadı. İTÜ'lü öğrenciler "1 gram boş alan yok aklınız alıyor mu bu durumu" diyerek duruma tepki gösterdi.

Kasapoğlu'nun 'kapasiteleri artırdık' dediği yurtlarda kitap koyacak yer yok

AKP iktidarının barınma ve yurt sorununa yurtlardaki yatak sayısını artırarak 'çözüm' bulması, öğrencileri zor durumda bıraktı.

Sosyal medya hesaplarında yurt odalarının görüntülerini paylaşan İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) öğrencileri, "Nereden nereye cidden okulun en olanaklı yurtlarından biriyken bu halde nasıl barınabilmemizi bekliyorsunuz? Kitaplıklarımız bile kaldırılmış 2 dolaba nasıl sığacağız?" ifadeleriyle AKP'li Recep Tayyip Erdoğan ve Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'na gönderme yaparak İTÜ Rektörü İsmail Koyuncu'ya tepki gösterdi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz yıl "Yurt sorunu diye bir şey söz konusu değil" diyerek görmezden geldiği barınma ve yurt sorunu büyüyor. İTÜ'lü öğrencilerin yaptığı sosyal medya paylaşımları da "Veriler, arşivler, geçmişiyle, bugünüyle her şeyiyle ortada. Devrimden bahsediyoruz. Yurt çalışmasında da devrimden bahsediyoruz. 190 binlerden 800 bine çıkarılmış kapasiteden hemen hemen yüzde 95'i ranzalıyken yüzde 10'a düşmüş bir sistemden bahsediyorum" ifadeleriyle yurt sorununu 'çözdüklerini' iddia eden Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nu yalanlıyor.

Öğrencilerin yurt odalarından paylaştıkları görüntülerde dip dibe koyulan yataklar sebebiyle kitaplık ve kişisel eşyalara dahi yer kalmadığı görülüyor.

Kapasite probleminin yanı sıra mevcut sorunların da hala devam ettiğini vurgulayan öğrencilerin paylaşımlarından bazıları şu şekilde: