Kastamonu'da KYK yurdunda gıda zehirlenmesi yaşayan öğrenciler hastaneye kaldırıldı. Gıda zehirlenmesinin yurtta verilen tantuni sebebiyle gerçekleştiği düşünülüyor. Kastamonu Valiliği'nden yapılan açıklamada 95 kişinin gıda zehirlenmesi yaşadığı, 72 öğrencinin ise Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavilerine devam edildiği aktarıldı.

Kastamonu KYK yurdunda tantuni zehirlenmesi: Öğrenciler hastaneye kaldırıldı
Fotoğraf: Kastamonu Açıksöz

Kastamonu'da faaliyet gösteren Kredi ve Yurtlar Kurumu'na (KYK) bağlı kız öğrenci yurdunda öğrenciler yedikleri tantuniden zehirlendi. 

Kastamonu Açıksöz'den Necla Tutuş'un aktardığına göre dün akşam meydana gelen olayda, akşam yemeğinde tantuni yiyen öğrenciler gıda zehirlenmesi yaşandı. 

Olayın ardından öğrenciler 112 Acil Çağrı Merkezi'ni aradı.

Bazı öğrencilere ambulansta müdahale edilirken, bazıları ise Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Öğrenciler mide bulantısı, karın ağrısı ve isal gibi şikayetlerde bulundu.

Bu olayın ardından, bazı öğrenciler tepki göstermek ve konuya dikkat çekmek amacıyla sosyal medya üzerinden paylaşımlar yaptı.

"95 ÖĞRENCİ ETKİLENDİ, 72'Sİ TEDAVİ GÖRÜYOR"

Kastamonu Valiliği'nden yapılan açıklamada ise 95 öğrencini gıda zehirlenmesi yaşadığı, öğrencilerden 72'sinin Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavilerine devam edildiği belirtildi. 

Açıklamada öğrencilerin hayatı tehlikesinin bulunmadığı aktarıldı. 

Konu ile ilgili Kastamonu Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

"15.01.2024 Pazartesi saat 04.20'de Kastamonu Merkez Kredi ve Yurtlar Kurumu'na (KYK) bağlı kız öğrenci yurdunda kalan bazı öğrencilerin mide bulantısı, karın ağrısı ve ishal şikayetleri ile Kastamonu Eğitim Araştırma Hastanesine başvurdukları bilgisi alınmıştır. Yapılan araştırma neticesinde 95 öğrencinin gıda zehirlenmesinden etkilendiği, 72 öğrencinin Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesine intikal ettiği, tedavilerine devam edildiği, herhangi bir hayati tehlikeleri bulunmadığı anlaşılmıştır. Olayla ilgili gerekli inceleme ve araştırmalar devam etmektedir."