Pınar Gültekin’i öldürdüğü gerekçesiyle tutuklu bulunan Cemal Metin Avcı hakkında ‘canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürmek’ten ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. İddianamede sanık Avcı’nın ifadeleri inandırıcı bulunmadı. Dava 9 Kasım’da başlayacak

Katil ağırlaştırılmış müebbetle yargılanacak

Dilan Esen

Muğla’da üniversite öğrencisi Pınar Gültekin’i katleden Cemal Metin Avcı ile cinayet delillerinin yok edilmesine yardım eden Mertcan Avcı hakkındaki iddianame Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi.

Cemal Metin Avcı için ‘canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, kardeşi Mertcan Avcı için ise ‘delilleri karartma’dan 5 yıla kadar hapis cezası istendi. Dava 9 Kasım’da saat 10.30’da görülmeye başlanacak.

KATİLİN İDDİALARI YALANLANDI

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede şüpheli Cemal Metin Avcı’nın verdiği ifadede kaçamaklı beyanda bulunduğuna dikkat çekildi. Avcı’nın Pınar Gültekin’in kendisini tehdit ettiğine yönelik iddialarını inandırıcı bulmayan savcılık, yapılan telefon ve sim kart incelemesinde genç kadının şüpheliye gönderdiği hiçbir mesaja rastlanmadığına da dikkat çekildi. İstanbul Adli Tıp Kurumu tarafından hazırlanan rapora yer verilen iddianamede Pınar’ın nasıl öldürüldüğüne dair kesin bilgi edinilemediği belirtildi. Ayrıca iddianamede şüpheli Avcı’nın, Pınar’ın kendisini yaraladığını iddia ettiği bıçağın bulunamadığı ve avcının vücudunda da yara izine rastlanmadığı aktarıldı. Avcı’nın kardeşi şüpheli Mertcan Avcı’nın ifadesi de inandırıcı bulunmadı.

TAKİPSİZLİK KARARINA İTİRAZ

Öte yandan cinayetin ardından Cemal Metin Avcı’ya Pınar’ın cansız bedenini gizlemede yardım ettikleri iddia edilen anne Ayten Avcı, baba Selim Avcı ve ortakları Şükrü Gökan Orhan hakkında Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı’nca ‘suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme’ suçundan takipsizlik kararı verildi. Gültekin Ailesi’nin avukatı Rezan Epözdemir ise nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliği’ne karara itiraz etti.

MÜCADELEMİZ SÜRECEK

Soruşturma makamlarının bir faile odaklandığını ancak kendilerinin talepleri sonucunda bir kişinin daha tutuklandığını söyleyen Avukat Rezan Epözdemir, iddianameyi BirGün’e değerlendirdi. Şüpheli Avcı’nın annesi, babası ve ortağının da cinayete dahil olduğunu düşündüklerini belirten Epözdemir, “Takipsizlik kararına itirazımızı yaptık. Bu itirazın neticesini bekliyoruz. Maddi gerçeğin ortaya çıkması için mücadelemiz devam edecek” dedi.
Şüpheli Avcı’nın Gültekin’e ilişkin iddialarının, iddianameyle birlikte yalanlanmış olmasını da değerlendiren Epözdemir, şunları dile getirdi: “Pek çok kadına yönelik erkek şiddeti ve kadın cinayeti vakasında haksız tahrik indiriminden yararlanmak için birtakım iddialarda bulunuyorlar. Adli tıp raporuyla birlikte sanığın iddialarının gerçekdışı olduğu ortaya çıktı. Ezberlenmiş, suçtan kurtulmaya yönelik, indirimden yararlanmaya yönelik ifadelerde bulunuyorlar. Sanık Avcı’nınki de bunun bir tezahürüydü. Hiçbir delille desteklenmedi. İddianame ve bilimsel raporlar çürütmüş oldu.”

***

Boşanma davasına saatler kala katledildi

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde yaşayan 31 yaşındaki Bihter Yalçınsoy, boşanma aşamasında olduğu Rahman Yalçınsoy tarafından öldürüldü. Bihter Yalçınsoy ve Rahman Yalçınsoy’un dün İzmir Adliyesi’nde boşanma davası olduğu öğrenildi.

Karşıyaka’nın Cumhuriyet Mahallesi’nde meydana gelen olayda, Rahman Yalçınsoy konuşmak için ablasının evinde kalan Bihter Yalçınsoy’un yanına gitti. Rahman Yalçınsoy, genç kadını bıçakladı. Yaralanan kadın, yapılan ilk müdahalenin ardından kaldırıldığı Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Rahman Yalçınsoy ise polis ekiplerinin çalışması sonucu yakalanarak gözaltına alındı. Yalçınsoy, sorgulanmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği’ne götürüldü.

***

İstanbul Sözleşmesi eylemine para cezası

Mersin Kadın Platformu’nun ‘İstanbul Sözleşmesi’ne sahip çıkıyoruz’ eylemine katılan kadınlardan 18’ine toplam 7 bin 56 TL idari para cezası kesildi. Yenişehir ilçesinde 18 Ağustos tarihinde Mersin Kadın Platformu’nun çağrısıyla bir araya gelen kadınlar İstanbul Sözleşmesi’ne sahip çıkacaklarını belirterek iktidarın 6284 sayılı yasayı uygulamasını istemişti. Eylemin üzerinden bir ay geçtikten sonra eyleme katılan kadınlara idari para cezası kesildiği ortaya çıktı.