Katil neden hâlâ yakalanmadı?

Haber Merkezi

İstanbul Avcılar’da 2019 yılında Ercan Akkaş tarafından öldürülen Seda Kurt davasında, cinayet sanığı yakalanamadığı gerekçesiyle duruşma ertelendi. Seda Kurt'un annesi Bedia Akar duruşmaya üzerinde 'Seda burada, katil nerede' yazılı kızının, mezarının ve katil zanlısının fotoğraflarının basılı olduğu bir tişört giyerek katıldı.

Bakırköy 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün görülen 7’nci duruşma öncesi adliye önünde açıklamalarda bulunan Akar, katilin hâlâ yakalanamadığına tepki gösterdi: “Katil Ercan Akkaş'ın yeri belli. Neden bugüne kadar yakalanmadı?”

Akar ailesinin avukatı Fadime Polat, sanık yakalanamadığı için formalite duruşmaya girdiklerini ifade ederek, "Duruşma 5 dakika sürmeyecek. Sanık Ercan Akkaş'ın yakalanarak, yargılanmasını istiyoruz" dedi.

İKİ KADINI YARALADI

Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde Halil Emir Kalkan, annesi Güzide Barlas'ı yaraladı. Daha sonra evinin önündeki bir otomobile de ateş açan Kalkan, aracına binip kaçıp kaçtığı sırada komşusu Şanziment Yalmanı da silahla yaraladı. Kaçan Kalkan'ın yakalanması için çalışma başlatıldı.

ŞÜPHELİ ÖLÜM

Urfa’da 17 yaşındaki Sabiha Kaya adlı çocuk yaşadığı evde şüpheli şekilde ölü bulundu. Haliliye ilçesine bağlı Ulubağ Mahallesi’nde yaşayan Sabiha’nın cansız bedeni Urfa Adli Tıp Kurumu (ATK) morguna kaldırılırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.