Kadına yönelik şiddet ve cinayetlere her geçen gün yenileri eklendi. Batman’da bir kadın, evli olduğu erkek tarafından öldürüldü. Çanakkale’de de hakkında 3 ayrı suçtan 23 yıl hapis cezası istenen erkek beraat etti.

Katile yeterli ceza verilmiyor
Fotoğraf: Depo Photos

Haber Merkezi

Kadına yönelik şiddet, istismar ve cinayetlerin ardı arkası kesilmezken, failler de yargılanmaya devam ediyor, iktidarın cezasızlık politikası ise faile cesaret veriyor. Bunun son örneği ise Çanakkale’de yaşandı. Çanakkale'de İlknur Kuloğlu'nu 2 kez kaçırıp, darbeden ve hakkında hazırlanan ikinci iddianamede 3 ayrı suçtan toplam 23 yıla kadar hapsi istenen İlker Mustafa Kuloğlu tahliye edildi.

Çan ilçesinde boşanma aşamasındaki eşi 41 yaşındaki İlknur Kuloğlu'nu 2 kez kaçırıp, darbeden ve hakkında hazırlanan ikinci iddianamede 3 ayrı suçtan toplam 23 yıla kadar hapsi istenen Şerbetli köyü muhtarı 51 yaşındaki İlker Mustafa Kuloğlu, Çanakkale 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandı. Davanın 3'üncü duruşması’na taraf avukatları ile İlker Mustafa Kuloğlu hazır bulundu. Savcı, Kuloğlu'nun tutukluluk halinin devamını talep etti. Kuloğlu, duruşmada yaptığı savunmada, yöneltilen suçları reddetti. Mahkeme heyeti, delillerin büyük ölçüde toplandığına ve delilleri etkileme ihtimali olmadığına kanaat getirip, Kuloğlu'nun tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesine karar verdi.

Öte yandan Batman’da Aysel Ekici isimli kadın, evli olduğu erkek tarafından katledildi. Olay, önceki gün Cudi Mahallesi´nde yaşandı. Apartmandaki dairelerinde Murat Ekici ile Aysel Ekici arasında tartışma çıktı. Murat Ekici, Aysel Ekici´ye tabancayla 10 el ateş etti. Silah sesini duyanların ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri gitti. Ağır yaralanan Aysel Ekici, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Murat Ekici ise gözaltına alındı.

YÜKSEKTEN İTİLMİŞ

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde de 4. kattaki evinin balkonundan şüpheli şekilde düşerek yaralanan Kübra Yurt yoğun bakımdan çıktı. Boşandığı erkek Ali Yurt tarafından itildiğini söyledi. Ali Yurt’un tutuklanmadığı belirlendi.