Umut Bozan isimli erkek, Sıla Dikmen’i 8 Mart’ta silahla vurarak katlettikten sonra aynı silahla intihar etti. Bozan ailesi tarafından tehdit edildiklerini söyleyen Dikmen ailesi, “Can güvenliğimiz tehlikede” diyerek yardım istedi.

Katilin ailesinden ölüm tehdidi
Fotoğraf: csgorselarsiv.org/Şebnem Kaçar

İlayda KAYA

19 yaşındaki Umut Muhammed Bozan 8 Mart’ta, 16 yaşındaki Ayşe Sıla Dikmen’in İstanbul Gaziosmanpaşa’daki evine girerek başından silahla vurdu. Bozan daha sonra aynı silahla intihar etti. Hastaneye kaldırılan Dikmen, 20 gün yoğun bakımda yaşam mücadelesi vermesinin ardından 28 Mart’ta hayatını kaybetti. Bozan ailesi tarafından tehdit edildiklerini söyleyen Dikmen ailesi, "Bir katil, kızımızın canını aldı. Acımızı yaşayamadan bir de tehdit ediliyoruz. Bizi sorumlu tutuyorlar. Can güvenliğimiz yok. Yetkililer bizi korusun" dedi.

Ayşe Sıla Dikmen’in halası Beyhan Dikmen, BirGün’e açıklamalarda bulunarak, yeğeninin daha önce birçok kez Umut Bozan ve ailesi tarafından tehdit edildiğini söyledi. Beyhan Dikmen, yeğeni Ayşe Sıla Dikmen’in ve Umut Bozan’ın 5 ay önce tanıştığını kaydederek şunları anlattı: “Önce arkadaşlık kurdular. Daha sonra Sıla, Umut Bozan’ın kendisine ve çevresindekilere bıçakla zarar verdiğini öğrendi. Uzaklaşmak istedi ve iletişimi kopardı. Ne olduysa sonrasında oldu. O arada kızımızı istemeye de geldiler. Çocuk olduğunu söyledik. 16 yaşındaydı Sıla, çocuk gibi giyinirdi. Zaten çocuktu. 16 yaşındaki kız çocuğunu nasıl istemeye gelirler? ‘Görüşsünler ama evlenemezler’ dedik. Ailesi bizi ilk kez o gün tehdit etti. ‘Kızı vermezseniz çok canlar yanacak’ dediler. Bir daha görüşmeyeceklerini söyledik ve gönderdik. Sıla da istemiyordu. Sıla’yı tehdit ettiler. Korkudan dışarı çıkamıyordu. Telefon kullanmayı bıraktı. Ne kadar uzak kalmaya çalışsa da korusak da olmadı. Katil 8 Mart’ta evlerine gitti. Sıla da babası geldi sanarak kapıyı açmış sanırım. Sıla’nın yalvarma sesi dışarıya kadar ulaşmış. Ağabeyi, Sıla’nın yanına gittiğinde yerde kanlar içinde bulmuş. Sonra katilin de intihar ettiğini öğrendik. Kızımızı kaybettik sanki dünya durdu.”

‘CAN GÜVENLİĞİMİZ YOK’

Umut Bozan’ın ailesi tarafından tehdit edildiklerini söyleyen Beyhan Dikmen, “Silahları var. 12 yaşındaki çocuğun bile eline silah veriyorlar. Bizi tehdit ediyorlar. ‘Sıla’nın evlenmesine izin vermediniz ve iki seveni ayırdınız. Bu burada bitmedi’ diyorlar. İnternette fotoğraflarımızı paylaşıp mezar fotoğrafı koyuyorlar. Şikâyet ettik, belgeleri sunduk ama can güvenliğimiz yok. Kızımızı bizden aldılar, şimdi ‘Sizin canınızı alacağız’ diyorlar. Açık açık ‘Öldüreceğiz’ diyorlar” ifadelerini kullandı. Suç duyurusunda bulunduklarını söyleyen Dikmen, yetkililere seslenerek “Acımızı bile yaşayamıyoruz. Böyle insanların ceza alması gerekiyor. Bizim can güvenliğimiz tehlikede. Bizi de katletmelerine izin vermeyin” diye konuştu.

***

AV TÜFEĞİYLE KADINI KATLETTİ

Uşak’ın Eşme ilçesinde, yatalak eşi 52 yaşındaki Ayşe Mandal’ı av tüfeğiyle vurarak katleden Alattin Mandal isimli erkek, aynı silahla kendi yaşamına da son verdi. Ayşe Mandal ve Alattin Mandal’ın cenazesi, savcı ve jandarma ekiplerinin olay yerindeki incelemesinin ardından Eşme Devlet Hastanesi’nin morguna kaldırıldı.Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.