Adana’da Kübra Özten, evli olduğu Ozan Özten tarafından katledildi. Cinayeti işlediğini itiraf eden Ozan Özten, diğer birçok kadın katili gibi ‘aldatma’ bahanesini öne sürdü. Katil zanlısı Özten, gözaltına alındı.

Katiller farklı bahaneler aynı

HABER MERKEZİ

AKP kadın düşmanı politikalarını sık sık toplumun önüne sürerken dün Adana’da Kübra Özten, evli olduğu erkek tarafından katledildi. Cinayeti işlediğini itiraf eden Ozan Özten, diğer birçok kadın katili gibi ‘aldatma’ bahanesini öne sürdü. Özten gözaltına alındı.

Adana’da Ozan Özten, evli olduğu Kübra Özten’i öldürdü. Olay, dün sabah saatlerinde merkez Çukurova ilçesine bağlı Yurt Mahallesi’nde meydana geldi. Ozan Özten ve Kübra Özten arasında tartışma çıktığı belirtildi. Daha sonra Ozan Özten, Kübra Özten’i ateşli silahla katletti. Katil zanlısı Özten, olaydan sonra polisi arayarak kendisini ihbar etti.


Polis tarafından gözaltına alındı

Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kübra Özten'in cansız bedeni otopsi için morga kaldırıldı. Ozan Özten ve Kübra Özten’in 2 çocuğunun olay sırasında evde bulunmadığı bildirildi. Ozan Özten ise polis ekiplerinin evde yaptığı inceleme sonrasında gözaltına alınarak emniyete götürüldü. Cinayeti işlediğini itiraf eden Özten’in, bahanesi ise birçok kadın katilinin ileri sürdüğü gibi aldatma oldu.

Öte yandan İstanbul Ümraniye’de boşanma aşamasında olan İbrahim Polat, evli olduğu kadının kardeşini vurarak yaraladı. Olay dün Çakmak Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, boşanma aşamasında olan İbrahim Polat, bir süre kendisinde kalan çocuklarını evli olduğu kadının kız kardeşi Pınar Yüzügüldür'e bırakmak için evine gitti. Bu sırada Pınar Yüzügüldür ile İbrahim Polat arasında tartışma çıktı. Polat, Yüzügüldür'ü ateşli silahla yaraladı. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan yaralı kadın, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Kadın ayrılmak isteyince tehdit etmiş

Olayı gören Zeynep Baran, “Kadın ayrılmak istemiş kocasından, birçok kez de tehdit etmiş. Kapımızın önünde karısının kız kardeşini bacağından vurdu. Bilerek mi vurdu, yanlışlıkla mı vurdu bilmiyorum" diye konuştu. Polat'ın polis merkezine giderek teslim olduğu öğrenildi. Hastaneye kaldırılan Pınar Yüzügüldür'ün sağlık durumunun iyi olduğu belirtilirken, polisin olayla ilgili soruşturması sürüyor.