DİSK Kurucu Genel Başkanı ve Türkiye Maden İş Sendikası Genel Başkan Kemal Türkler'in 32. ölüm yıldönümünde mezarı başında anıldı.

DİSK Kurucu Genel Başkanı ve Türkiye Maden İş Sendikası Genel Başkan Kemal Türkler'in 32. ölüm yıldönümünde mezarı başında anıldı. Anmada konuşan Kemal Türkler'in kızı Nilgün Soydan, AKP ve MHP'ye seslenerek, “Siz babamın katillerini hangi hakla aklıyorsunuz?” diye sordu.

Kemal Türkler'in İstanbul Topkapı'daki mezarı başında Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) tarafından dün saat 11:00 sıralarında düzenlenen anmada açılış konuşmasını DİSK Örgütlenme Daire Başkanı İsmail Yurtseven'in yaptı. Konuşmasında, solcuları katleden anlayışın katilleri serbest bıraktığına değinen Yurtseven, faşizme karşı omuz omuza mücadele çağrısı yaptı.

'DEĞERLERİN EMİN ELLERDE'
Yurtseven'in ardından konuşan DİSK Genel Sekreteri ve Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu ise, Kemal Türkler'in mezarının başına gözyaşı dökmek, matem tutmak için biraraya gelmediklerini söyledi.
İşçi ve emekçilerin haklarının gasp edilmek istendiği bu süreçte, süreci tersine çevirmek için DİSK'in tarihsel ve sınıfsal sorumluluklarının olduğunu söyleyen Serdaroğlu, DİSK'in, önüne koyduğu mücadele hattında yolunu yürümeye devam edeceğini söyledi. Serdaroğlu,”Taşlar ne kadar direnirse dirensin sular yol almaya devam edecektir” diyen Serdaroğlu, Kemal Türkler'e seslenerek konfederasyonun ve onun bıraktığı değerlerin “emin ellerde olduğunu” dile getirdi.

Konuşmasında bunların dışında 3. Yargı Paketi düzenlemesine de değinen Serdaroğlu, “İnsanlık suçunda zamanaşımı olmaz” dedi. Serdaroğlu konuşmasında hükümetin adaleti ve vicdanına  güvenlerinin olmadığını da ifade etti.

TÜRKLER'İN KATİLİ MECLİSTE
Serdaroğlu'nun ardından söz alan Kemal Türkler'in kızı Nilgün Soydan söz aldı.  Nilgün Soydan, babası Kemal Türkler'e seslenerek yaptığı konuşmasında babasına bu yıl da iyi haber getiremediğini söyledi. Katillerin devlet tarafından korunduğuna değinen Soydan, babasının azmettirici olarak yargılanan Celal Adan'ın şu anda MHP'de milletvekilliği yaptığına işaret etti. AKP ve MHP'nin katilleri aklayan yasasını hatırlatan Soydan, “Siz babamın katillerini hangi hakla aklıyorsunuz?” dedi.

Anma törenine DİSK'e bağlı sendikaların üye ve yöneticilerinin yanısıra siyasi partiler ve demokratik kitle örgütleri, CHP Milletvekilleri Musa Çam ve Süleyman Çelebi katıldı. Anmaya sendikalar arasında Birleşik Metal-İş üyerelinin yoğun katılımı gözlenirken, anmaya Kemal Türkler'in eşi Sabahat Türkler’in rahatsızlığı sebebiyle katılamadığı öğrenildi.