Erkek şiddeti son bulmuyor, sadece geçen ay 23 kadın katledildi. Mersin’de bir erkek kendisinden boşanmak isteyen kadını ve iki akrabasını öldürdü. Antalya’da ise bir kadın boşandığı erkek tarafından katledildi.

Katleden de belli cesaretlendiren de

Haber Merkezi

Erkekler her geçen gün kadınları öldürmeye devam ediyor. Mersin'in Tarsus ilçesinde Gültekin Çınar isimli erkek, boşanma aşamasında olduğu ve kendisi hakkında uzaklaştırma kararı aldıran eşi Güleser Çınar ile kayınvalidesi Nuray Altunay ve baldızı Mislina Yılmaz’ı katledip, intihara kalkıştı.

Komşuların ihbarı üzerine adrese polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekibinin yaptığı kontrolde, Nuray Altunay ile kızları Güleser Çınar ve Mislina Yılmaz'ın yaşamını yitirdiği belirlendi. Katil erkek ise kaldırıldığı hastanede öldü.


Antalya'da ise 2 çocuk annesi Neslihan Yılmaz, ormanlık alanda boşandığı erkek Anıl Kahraman tarafından öldürüldü. Olay, önceki gece yarısı Muratpaşa ilçesi Kundu ormanlık alanında meydana geldi. 112 Acil Servisi'ni arayan Anıl Kahraman, eski eşi Neslihan Yılmaz'ı öldürdüğünü itiraf etti. Cinayetin ardından eski kayınbiraderi İsmet Yılmaz'ın evine giden Anıl Kahraman, "Sizin yapamadığını ben yaptım" diyerek kardeşini öldürdüğünü söyledi.

Ormanlık alana giden polis ve sağlık ekipleri Yılmaz'ın boğazının kesilerek öldürüldüğünü belirledi. Polis ekipleri, gittiği İsmet Yılmaz'ın evinde Anıl Kahraman'ı gözaltına aldı. Kahraman'ın verdiği ilk ifadesinde 8 ve 9 yaşındaki 2 çocuklarının velayeti konusunda tartıştıklarını, cinayeti bu nedenle işlediğini söylediği öğrenildi.

***

İntihar değil, cinayet

ANKARA’da iş görüşmesi için buluştuğu kişiler tarafından götürüldüğü termal otelin 5’inci katındaki odanın penceresinden şüpheli şekilde düşerek hayatını kaybeden liseli Gamze Açar’ın dayısı Murat Yılmaz, olayın intihar olmadığını söyledi. Yeğeninin gece otelde dövüldüğünü ifade eden Yılmaz “Bu olay intihar değil, cinayet. İntihar olamaz; çünkü Gamze hayat dolu bir insandı” dedi. Yılmaz, yeğeninin Kızılcahamam’daki otele de iş görüşmesi kapsamında gittiğini anlatarak, “Sabah 08.45’te yeğenimin düştüğü ortaya çıkmış. Yanına gittiklerinde kanı pıhtılaşmış şekilde bulunmuş. Orada çalışan bir kız arkadaşımız da bu konuyu araştırmış. Gamze, üzeri ve pantolonunun düğmeleri açık şekilde bulunmuş. Bizim içimiz yanıyor. Bu olay intihar değil, cinayet. İntihar olamaz; çünkü Gamze hayat dolu bir insandı. Biz açıkçası görgü tanıklarının susturulduğunu düşünüyoruz. Gece otelde Gamze’yi dövmüşler, çığlık seslerini duymuşlar. Duyan kişiler zaten bununla ilgili ifade verdiler. Detaylı bir araştırma yapılmasını istiyoruz” dedi. Öte yandan olayla ilgili gözaltına alınan 5 kişiden 2’si serbest bırakılırken, 3’ünün gözaltı süresi uzatıldı.

***

Ekimde 23 kadın öldürüldü

Erkekler ekimde en az 23 kadını öldürdü, yedi kadını cinsel saldırıya maruz bıraktı. Birr kadın “koruma kararı” için karakola başvuru yaptıktan sonra, üç kadın da “uzaklaştırma” kararına rağmen öldürüldü. Ekim ayında en az 80 kadına şiddet uygulandı. Geçen yıl aynı ay bu sayı, 41’di.
Erkekler iki kadını “öldürmekle” bir kadını da cinsel saldırıda bulunmakla tehdit etti. Bir kadın çocuklarının ölümüyle tehdit, bir kadın da görüntülerini internette paylaşmakla tehdide maruz kaldı. Erkekler en az iki kadına da dijital yollardan şiddet uyguladı.