Katledilen Feray Şahin mezarı başında anıldı
Fotoğraf: BirGün

Haber Merkezi

Mersin’de özel harekât polisi Fatih Burak Aykul tarafından öldürülen Toros Üniversitesi öğrencisi Feray Şahin, ölümünün beşinci yılında ailesi tarafından mezarı başında anıldı.

Kızlarının özlemini çeken ve adalet istediklerini belirten anne Feray Şahin, katilin dışarıda serbestçe gezdiğini belirterek yaşananlara isyan etti.

Dava dosyanın 3,5 yıldır Yargıtay’da beklediğini ifade eden baba Bekir Şahin ise Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a çağrıda bulunarak acılarını, isyanlarını, öfkelerini görmesini ve dosyanın bir an önce incelenip, katile ağırlaştırılmış ceza verilerek sokaktan çekilmesini istedi.

Baba Şahin, "Feray evimizin tek kızıydı, üniversite son sınıfta okuyordu. Suçsuz, savunmasız, insanları, hayatı, doğayı, çocukları seven, yardımsever, iyilik meleği, hayat dolu bir kızdı. Ama böyle güzel bir insanı hayatımızda hiç görmediğimiz biri katletti. Delillerin bir çoğunu yok etti, cinayetten sonra ellerini yıkayarak iz kaybettirdi, deliller eksik toplandı. Bunların hiçbiri sorgulanmadı, soruşturulmadı. Adli Tıp raporu dikkate alınmadı. Hakkında müebbet hapis cezasıyla dava açılan katil, 5 yıl 3 ay gibi komik bir cezayla salıverildi" diye konuştu.

Özel harekat polisi Fatih Burak Aykul, Feray’ın babası Bekir Şahin’den, kendisine “katil” dediği gerekçesiyle de şikâyetçi olmuştu.