Katliamda yaşamını yitiren devrimcilerin cenazeleri kaldırılıyor

SGDF'nin çağrısıyla Kobane'nin yeniden inşası için Urfa'nın Suruç ilçesinde toplanan sosyalist gençlere yönelik katliamda hayatını kaybedenlerin cenazelerinin Antep Adli Tıp Kurumu'nda yapılan işlemler tamamlandı. Cenazeler için bugün uğurlama töreni gerçekleştirilecek.

ETHA'nın haberine göre, Katliamda öldürülen sosyalistlerin cenazeleri için otopsi işlemleri tamamlandı. Erdal Bozkurt'un cenazesi Ağrı Patnos'a, Okan Pirinç'in cenazesi Antakya'ya, Alican Vural'ın cenazesi Samsun'a, Ece Dinç'in cenazesi İstanbul'a ve Alper Sapan'ın cenazesi ise Giresun'a gönderildi.

Diğer cenazeler bugün ailelerine teslim edilecek. Antep'te Adli Tıp Kurumu önünde saat 10.00'da düzenlenen törenin ardından cenazeler son yolculuklarına uğurlanmak üzere memleketlerine götürüldü.

İstanbul'da son yolculuklarına uğurlanacak Cemil Yıldız, İsmet Şeker ve Nazegül Boyraz'un cenazeleri ile Bursa'da son yolculuklarına uğurlanacak Ferdane Kılıç ve Nartan Kılıç'in cenazeleri bugün İstanbul Atatürk Havalimanı'na getirilecek.

Cebrail Günebakan'ın cenazesi Elazığ Karakoçan'a; Murat Yurtgül ve Emrullah Akhamur'un cenazeleri Mardin Kızıltepe'ye, Mücahit Erol, Serhat Devrim ve Med Ali Barutçu'nun cenazeleri Muş'a; Uğur Özkan'ın cenazesi Şırnak Cizre'ye; Kasım Deprem ve Osman Çiçek'in cenazeleri Urfa Suruç'a; Veysel Özdemir ve Nazlı Akyürek'in cenazeleri Diyarbakır'a, Süleyman Aksu'nun cenazesi Hakkari Yüksekova'ya götürülecek.