Katliamın 119’uncu ayı: Barışın yolu Roboski’de

HABER MERKEZİ

Roboski İçin Adalet Girişimi üyeleri, Şırnak’ın Roboski köyünde savaş uçaklarının bombardımanı sonucu 19’u çocuk 34 kişinin katledilmesinin 119’uncu ayında da bir araya geldi. İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şubesi önünde gerçekleştirilen açıklamaya, çok sayıda kişi katıldı.

İHD MYK Üyesi Nuray Çevirmen, “Roboski, devletin ve iktidarın sınavıdır. Bu topraklarda ‘Barış ve Adalet’in yolu, mutlaka ve önce Roboski’den geçecektir” dedi.

Sınır ticareti yapan Roboskili ailelerin TSK tarafından atılan 4 bomba ile katledildiğini hatırlatan Çevirmen, “Bizler aradan geçen 119. ay, 513. hafta ve 3 bin 591. gününde yine adalet arayışının peşinde olarak, sözümüzü söylemek için bir aradayız. Roboski Katliamı’nın üzerinden 10 yıl geçti ve önümüzdeki ay 11. yılına girecek. Ancak bu kadar uzun zaman geçmesine ve katliam vicdanlarda mahkûm edilmiş olmasına rağmen hukuksal anlamda adaletin sağlanabilmesi mümkün olmamıştır” dedi. Cezasızlık zırhı ile faillerin korunduğunu söyleyen Çevirmen, faillerin korunmaya devam edildiğini kaydetti.