‘Katliamlardaki rolünü anlatsın’

Ahmet Davutoğlu’nun 10 Ekim Ankara Gar Katliamı ile ilgili “Hukuki süreçleri işlettim” açıklamasına tepki gösteren 10 Ekim Davası Avukat Komisyonu, “Davutoğlu gerçekten ‘üzgün’ ise eski ortaklarıyla birlikte IŞİD katliamlarındaki rolünü anlatmalıdır” çağrısında bulundu.

Komisyon tarafından yapılan yazılı açıklamada “IŞİD’in ülkede yerleşmesine neden olan Ortadoğu politikalarının mimarı, 7 Haziran’da kaybedilen seçimlerin yenilenmesini sağlayıp, 1 Kasım’da arada gerçekleşen iki katliam sayesinde seçin kazanıp, yeniden Başbakan olan kişi, sorumlusu olduğu ve aslında yargılanması gereken katliam hakkında ısrarla konuşmaktadır” dendi.

Davutoğlu’nun 10 Ekim Katliamı’nı kendi siyasi hesaplarına malzeme yaptığının vurgulandığı açıklamada, “Davutoğlu gerçekten ‘üzgün’ ise eski ortakları ile birlikte IŞİD katliamlarındaki rolünü anlatmalıdır. Devam eden yargılamalara sakladıkları delilleri sunmalıdır. Bunların yapmadığı sürece edeceği üzüntü cümlelerinin hiçbir anlam ve değeri bulunmamaktadır. Kendisine önerimiz ya hukuki ve siyasi sorumluluğunu yerine getirmesi ya da 10 Ekim Katliamı’nı siyaset malzemesi yapmayı bırakarak, artık susmasıdır” ifadelerine yer verildi.