Kavacıklılardan bir hukuk zaferi daha

HABER MERKEZİ

Edirne’nin Uzunköprü ilçesine bağlı Kavacık Köyü merasına yapılmak istenen Karma Organize Sanayi Bölgesi’ne (OSB) karşı köylülerin mücadelesi sürüyor. Köylüler, başlattığı 4 hukuki süreci kazanırken bu kez de Edirne İdare Mahkemesi’nden karar çıktı.

Edirne İdare Mahkemesi ve Danıştay 6. Dairesi tarafından iki ayrı ‘yürütmeyi durdurma’ kararı çıkan bölge için bu kez mahkeme projenin ‘iptali’ kararını verdi. "Uzunköprü Karma OSB projesinin birçok hukuksuzluğu hüküm altına alınmıştır" denilen basın açıklamasında İdare Mahkemesi’nin kararına ilişkin şu bilgiler paylaşıldı:

“Bugüne kadar Kavacık köylülerinin itirazlarını dikkate almayanlar artık mahkemenin iptal kararı karşısında projeyi derhal iptal etmeleri gerekmekte. Yargı kararını gecikmesizin uygulamak devlet kurumlarının baş görevidir. Hukuksuzluğu üç ayrı mahkeme kararı ve üç ayrı bilirkişi raporu ile ortaya çıkmış olan 200 dönümlük DSİ ormanını içeren kadim köy otlakiyemiz olan ve Karma OSB yönetimince Hazineden çok ucuza satın alanın iki ayrı Hazine arazimiz Kavacık köyüne derhal geri verilmeli. Çünkü OSB kurmak üzere alınan hazine arazilerinde başka bir tasarrufta bulunulamaz."