Dört yıldır tutuklu bulunan iş insanı Osman Kavala’nın avukatı Tolga Aytöre, müvekkilinin tahliye edilmesi için çağrı yapan büyükelçilerin birçoğunun duruşmalara katıldığını söyledi. Aytöre ayrıca, “Kavala’nın her yargılamasında zaten tahliye olmasını bekliyorum. Çünkü tahliye olması sürpriz değil, tutuklu kaldığı her gün sürpriz” dedi.

Kavala’nın avukatı: Tutuklu kaldığı her gün sürpriz

İş insanı Osman Kavala’nın avukatı Tolga Aytöre, müvekkilinin tutukluluğuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

KRT TV’ye konuk olan Aytöre, Kavala'nın dört yıldır hukuka aykırı olarak tutuklu yargılandığını belirtti.

Aytöre, Kavala'nın duruşmasına katılan 10 büyükelçinin de bu hukuksuzluğa ‘tanık’ olduğunu kaydederek, “‘Bu elçiler Osman Kavala hakkında niye hassasiyet gösteriyor?’ diyorlar. Bu büyükelçilerin birçoğu duruşmalara geliyor biliyor musunuz? Bugüne kadar hemen her duruşmaya katıldılar ve yaşananlara bizzat şahitler. Hukuksuzluklara şahitler. ‘Biz niye tutukluyuz’ diye her duruşmada sorumuza yanıt veremeyen heyetle karşı karşıyalar.”

“TAHLİYE OLMAMASI SÜRPRİZ”

“26 Kasım’daki duruşmada Kavala’nın tahliyesini bekliyor musunuz?” sorusuna ise Aytöre şöyle yanıt verdi:

“Kavala'nın her yargılamasında zaten tahliye olmasını bekliyorum. Çünkü tahliye olması sürpriz değil, tutuklu kaldığı her gün sürpriz. Biz hukuken haklıyız. Hiçbir hukuka dayamadan dört yıldır, sorgusuz sualsiz, hiçbir suça ilişkin eğilimimiz ortaya konamadan yargılanıyoruz ve tutuklu yargılanıyoruz. Bugün gelinen noktada 10 büyükelçi açıklamalar yaptı, yetkililer bir şeyler söyledi, sonuç? Sonucu bana söyler misiniz? Tutuklu yargılanma devam ediyor.”