Kavrun Yaylası’ndan “Yeşil Yola Hayır” sesleri

Samsun’dan Artvin’e 2600 kilometre yapılması planlanan Yeşil Yol projesine karşı Kavrun Yaylası’na çıkan Fırtına İnisiyatifi basın açıklaması yaptı.

“Bak işte yaklaşıyor Fırtına, direniyor Yeşil Yol’a” pankartıyla yaylaya çıkan inisiyatif üyeleri, “her yayla kendi ulaşım imkânına sahipken ve varolan yollar güzelleştirilip ulaşım kolaylığı sağlanabilecekken Yeşil Yol projesi kime hizmet edecektir” diye sordu.

Fırtına İnisiyatifi basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Yaklaşık 20 yıldır tüm Karadeniz’de ve bu arada Fırtına Vadisi’nde toprak ve maden analizi yapılmaktaydı! Bu bağlamda tespiti yapılan madenlerle Yeşil Yol’ların bir bağlantısı var mıdır? Masumane ve iyiniyetli bir proje olarak gerçekten Turizm amaçlanmış ise bu irtifalarda, alışıldık araçların oksijen yetersizliği nedeniyle yakıt yakmakta sorun yaşadığını biliyor musunuz? Yaşama kucak açan bir doğayı koruyup atalarımızı onurlandıracağımıza, rant düşkünleri arasında yer alırsak torunlarımıza ne anlatacağız? Onlara kötü örnek olmuş olmaz mıyız?

Tarihin devletlere, hükümetlere, hükümdarlara şimdiye değin öğretmiş olması gereken ders; topluma rağmen, onu yok sayarak hareket edilemeyeceğidir. Karadeniz halkı, Fırtına’nın çocukları ve yaylacılar, bu dersi bir kez daha öğretmeye gönüllü ve kararlıdır.

Söz konusu çılgın projelerin tamamına karşı tüm demokratik ve hukuki direniş hakkımızın meşru olduğunu bir kere daha hatırlatıyoruz.”

kavrun-yaylasi-ndan-yesil-yola-hayir-sesleri-52647-1.