Kaybedenlerin şahı bir kez daha perdede

Depresyon, toplumdan dışlananlar ve kaybedenleri anlattığı şiir, kısa hikâye ve romanlarıyla dünya çapında bir hayran kitlesine sahip Charles Bukowski'nin yarı biyografik kitabı 'Kadınlar' sinemaya uyarlanıyor.


'Kaybeden' edebiyatının en önemli isimlerinden Bukowski'nin yarı otobiyografik kitabı 'Kadınlar' sinemaya uyarlanıyor. Kate Bigelow'un filmi The Hurt Locker'ın arkasındaki prodüksiyon firması Voltage Productions'ın üstlendiği yapımın senaryosu Ethan Furman tarafından yazılacak. Ağırlıklı olarak gelişigüzel yazım tekniğiyle yazılan kitabın sinema haklarını, yazıldığı tarih olan 1978'den beri aynı firma elinde bulunduruyordu.


Bukowski'nin aynı zamanda alter-egosu da olan Henry Chinaski'nin yaşamını anlattığı 'Kadınlar'ın çekim ve vizyon tarihi daha belli değil. Daha yönetmeni de belli olmayan filmin oyuncu kadrosu da daha seçilmedi.

Sinemada Bukowski
Amerika'nın alt sınıf yaşam tarzını anlatan Bukowski, yazın hayatında binlerce şiir, yüzlerce kısa hikâye ve 6 romana imza attı. Yazarın eserleri şimdiye kadar 3 kez perdeye taşındı; 1987'de Mickey Rouke'un başrolündeki Barfly, Ben Gazarra'nın 1983'teki performansıyla Tales of Ordinary Madness ve son olarak 2005'te Matt Dillon'un perdede Bukowski'yi canlandırdığı Factotum...

BirGün Kültür Sanat