İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi toplantısının üçüncüsü dün gerçekleştirildi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu başkanlığında toplanan Meclis toplantısında AKP, CHP’yi zorlamak adına ‘halkı hatırladı.’ İmamoğlu’nun “Öğrenci aylık ulaşım kartı 50 TL olacak” vaadine karşılık AKP Grubu, 40 TL olmasını önereceklerini açıkladı. Dünkü Meclis toplantısında AKP Grubu adına konuşan isim, CHP’nin ‘hesap kitap’ bilmediğini öne sürerek, “Madem […]

Kaybetme hazımsızlığı halkı akıllarına getirdi!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi toplantısının üçüncüsü dün gerçekleştirildi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu başkanlığında toplanan Meclis toplantısında AKP, CHP’yi zorlamak adına ‘halkı hatırladı.’ İmamoğlu’nun “Öğrenci aylık ulaşım kartı 50 TL olacak” vaadine karşılık AKP Grubu, 40 TL olmasını önereceklerini açıkladı.

Dünkü Meclis toplantısında AKP Grubu adına konuşan isim, CHP’nin ‘hesap kitap’ bilmediğini öne sürerek, “Madem öğrenciler için 85 TL olan aylık ulaşım ücretinin 50 TL olacağını söylüyorsunuz, biz de Mayıs ayı toplantısında bunun 40 TL olmasını önereceğiz” dedi.

Öte yandan İBB Meclis’inde önceki gün uyuşturucu ile mücadele komisyonunun kurulması AKP ve MHP’lilerin oyları ile reddedilmişti. Karara sosyal medyadan da tepki geldi. İBB AKP Grupbaşkanvekili Tevfik Göksu bugün bağımlılıkla mücadele ve rehabilitasyon daire başkanlığının kurulmasını teklif edeceklerini açıkladı.

Tevfik Göksu, “Bağımlılık sadece uyuşturucuyla ilgili bir sorun değildir. Bağımlılık dediğimizde alkol de bir bağımlılıktır, tütün de bir bağımlılıktır. Hele hele dijital bağımlılık geçenlerde çocuklarımızın başına gelenleri biliyoruz. AK Parti gibi bir siyasi hareketin insanın vücuduna zarar vereceği reddedeceğini herkes bilir. Meclis gündemine getireceğiz.

İBB’de bağımlılıkla mücadele ve rehabilitasyon daire başkanlığının kurulmasını teklif edeceğiz. Türkiye’de önümüzdeki ay Meclis’te İBB bünyesinde bir bağımlılıkla mücadele araştırma komisyonunun kurulmasını teklif olarak getirip karara bağlayacağız” diye konuştu.