BTS’nin, “Çin’e Giderken Kaybolan ilk İhracat Treni” başlıklı açıklamasının ardından yaşanan gelişmelere dair yapacağı basın toplantısı polis tarafından engellendi. Polisin gazetecileri sendika binasına almadığı bildirildi

‘Kaybolan trenin’ basın açıklamasına polis engeli

Haber Merkezi

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS), Çin'e ihraç ürün taşıyacağı bildirilen 'ilk ihracat treni'nin Halkalı Garı'na geri getirildiğini açıklaması tartışılmaya devam ediyor.

BTS’den yapılan açıklamada, “Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile birlikte TCDD yetkilileri ve çeşitli kurum temsilcilerinin katılımıyla 04 Aralık tarihinde ilk ihracat treninin Çin’in Xi’an şehrine uğurlanmasının ardından, Sendikamız tarafından trenin Çin’e gitmeyip halen İstanbul Halkalı’da bulunduğunun öğrenilmesi üzerine bu bilgi basın ve kamuoyu ile paylaşılmıştır” denilerek bugün bir basın toplantısı düzenleneceği açıklanmıştı.

GAZETECİLER SENDİKA BİNASINA ALINMADI

BTS’nin bugün 12.45’te İstanbul 1 No’lu Şubesi’nde düzenleyeceğini açıkladığı basın toplantısının ise polis tarafından engellendiği bildirildi. Sendikadan yapılan açıklamada, “Yapmayı planladığımız basın açıklamamız basının şube binamıza alınmaması ve engellenmemiz nedeniyle yapılamamıştır. Sendikamız Genel Başkanı Murat Oral’la birlikte üye yöneticilerimiz olduğu grup Kadıköy Meydanına yürüyüş halinde olup burada açıklama yapmayı planlamaktadır” dendi.