Kayıtlar ortaya çıktı: Abdocan'ı küfrederek vurmuşlar!

Gezi Direnişi'nde Hatay'da “Akrep” diye tabir edilen zırhlı araçtan atılan gaz fişeğiyle yaşamını yitiren Abdullah Cömert’in katil zanlısı olan polis Ahmet Kuş’un Cömert’in ölümüne denk gelen saatlerde eylemcilere saldırırken küfürler ettiği ortaya çıktı.

Cumhuriyet'ten Canan Coşkun'un haberine göre; Jandarma Kriminal Laboratuvarı’nın incelediği Akrep aracına ilişkin ses kayıtlarında polislerin küfür haricinde hiçbir şey konuşmadıkları dikkat çekiyor.

Cömert’in Gezi Direnişi sırasında 3 Haziran 2013’te katledilmesine ilişkin polis Ahmet Kuş’un “olası kast ile öldürme” suçundan 25 yıla kadar hapsinin istendiği davada Balıkesir 2. Ağır Ceza Mahkemesi Jandarma Kriminal Laboratuvarı’ndan sanık Kuş’un gazcı polisi olduğu Akrep aracına ilişkin ses kayıtlarını çözümlemesini istemişti. Laboratuarın 15 Eylül tarihli Uzmanlık Raporu Cömert’in öldürüldüğü saatlere denk gelen ses kayıtlarında neredeyse küfürden başka bir söz olmadığını ortaya koydu.

DVD KIRIK GÖNDERİLDİ
Laboratuvar, mahkeme tarafından kendilerine gönderilen ve inceleme yapılması istenen DVD’lerden birinin birçok yerinde çatlak ve çiziklerin bulunduğunu belirterek, bilgisayara takılması halinde parçalanma ihtimali olmasından dolayı inceleme yapılamadığını kaydetti. Jandarma yalnızca diğer DVD’de yer alan Cömert’in öldürüldüğü saatlere denk gelen 23.00’dan 23.15’e kadar olan görüntülerde inceleme yapabildi. Jandarmanın inceleme yaptığı 15 dakika içinde araç içinde bulunduğu konuşmalardan anlaşılan komiser ile diğer polis veya polislerin küfürden başka cümle kurmadıkları fark edildi. Anlaşılabilen seslerin tapeleştirildiği raporda polisler eylemcilere defalarca kez “o... çocuğu” ve “Ananızı s....” diyor. Kayıtlarda eylemcilerin taş attığını konuşan polisler eylemcilere yalnızca bir kez dağılma uyarısı yapıyor. Uzmanlık raporu 9 Ekim’de görülecek olan davada avukatlar tarafından da değerlendirilecek.