‘Kaymakam suç işliyor’

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesi kaymakamı Kadir Güntepe, Twitter'dan ilçede yaşanan çatışmalarda evine bomba atıldığına ilişkin fotoğrafları “"Unutmayın! Bu mücadele iman ordusu TSK ve emniyetin, küfür ordusu PKK'yla hak-batıl mücadelesidir! Böldürmeyeceğiz ulan!" ifadeleriyle paylaştı.

HDP Milletvekili Ferhat Encü, bu paylaşımların üzerine Güntepe'ye "Kaymakam efendi! Kendi pisliğinizi bu karelerle örtemezsin. 4 sivilin hesabını vereceksin. Yargılanacaksın!" yorumu yaptı.

Bunun üzerine Kaymakam Güntepe, HDP'li Encü'ye, "Bana bak vekil bozuntusu! Allah'tan başka kimseden korkum olsaydı bunları yayınlamazdım. O bombaların hesabını vereceksiniz" yanıtını verdi

AYNI KAYMAKAM!
Twitter üzerindeki karşılıklı söz düellosunun üzerine görüşünü aldığımız Ferhat Encü, Kaymakam’ın yazdıklarını şu sözlerle değerlendirdi: “Bir atanmışın bir seçilmişe böyle hakaret etmesi bizim için normalleşti. Bu ülkenin, adaletin doğal durumu haline geldi. Yalanlarını ifşa ettiğimizde böyle karşılık veriyorlar. Camilerin evlerin yıkılmasına zemin hazırlayan, ambulans çağırıp şoförünü katlettiren aynı Kaymakam. Devlet, atanmışlar eliyle, vandalizm üretiyor. Cüreti kimden aldıkları belli! Suç işliyorlar, yargılanacaklar!”

'FOTOĞRAF GERÇEK DEĞİL'
Encü; paylaşılan fotoğraflarla ilgili olarak da şunları söyledi: “Yalanda sınır yok. O fotoğraflar, 19 Eylül’de çekilmiş. Üstelik çocuklar da bölgedeki diğer görevlilerin çocukları. Açıkçası Güntepe’nin paylaşımı gerçeği yansıtmıyor. Halkın arasına karışamaz. Kaymakam’ın bölgede olduğunu bile düşünmüyorum.”