Kaymakam dediğin böyle olur. Okan Leblebiciler üç aylık geçici görevle Varto'ya atandı. Kaldığı lojmanı beğenmedi. Şimdi dubleks villa yaptırıyor

EMRULLAH ÖZBEY MUŞ
Varto'lular aylardır Kaymakam bekliyordu. Nihayet atama yapıldı. Okan Leblebiciler üç aylık görevle ilçeye geldi. Ne olduysa ondan sonra oldu. Leblebiciler kaldığı lojmanı beğenmedi. Başbakanlığın "Tasarruf genelgesine" rağmen yeni bir konut yaplması emrini verdi. İlçe merkezinde bulunan iki maliye lojmanı bu yil içinde yıkılacak, yerine Kaymakam için dubleks villa tarzında bir ev inşa edilecek. Dubleks villa için Milli Emlak ile gerekli yazışmaların yapıldığı öğrenildi.

SUSUZ YOLSUZ KÖYLER NE OLACAK?
Bu arada eski lojmanda da 20 bin YTL'lik restorasyon çalışmalarına da başlanıldı. İcraatlar karşısında Vartolular şaşkına döndü. Halk tepkisini şöyle dile getirdi: Yeni Kaymakam'ın ilçenin sorunlarıyla uğraşacağına nelerle uğraşıyor. Birçok köyün yol ve su sorunu dururken, eski konuta 20 bin YTL harcanması, dubleks villa yaptırılması büyük yanlış. Devletin kaynakları böyle kullanılmamalı."