Kayseri’de, bir köpeğe sopayla saldırdığı anların görüntülenmesinin ardından gözaltına alınan Hasan A., çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı.

Kayseri'de köpeğe sopalı saldırı: Saldırgan serbest bırakıldı
Fotoğraf: DHA

Kayseri’de, Hasan A., isimli bir şahıs kentteki bir parkta köpeğe sopayla saldırıp yumrukladı. Olayın sosyal medyada tepki çekmesinin ardından gözaltına alınan Hasan A., çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı.

Edinilen bilgiye göre, 17 Aralık'ta Kocasinan ilçesi General Emir Mahallesi'ndeki Süleyman Tarman Parkı'nda meydana gelen olayda, Hasan A., isimli şahıs parkta bulunan bir köpeğe sopayla saldırdı. Olayı görenler, şiddetin yaşandığı anları kayda alıp sosyal medyada paylaştı.

Görüntüler üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği ekipleri, köpeğe saldıran kişiyi yakalamak için çalışma başlattı. Şüphelinin, Hasan A. olduğunu belirlendi.

Hasan A., adresinde gözaltına alındı. Hasan A’nın ifadesinde, "Parkta köpeğimi gezdirirken kedi gördü. Bunun üzerine köpeğim kediyi kovalamaya başladı. Ben de köpeğimin arkasından koştum. Bu sırada kaçan kedi ağaca çıktı. Ben de köpeğimi yakalayarak bir yandan tasmasını takmaya çalıştım, diğer yandan da kediye zarar vermesin diye sert tavırlar gösterdim" dediği öğrenildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Hasan A., çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı.

(DHA)