Atatürk'ün kurduğu ve Eski Gümrük ve Ticaret Bakanı AKP'li Cenab Aşçı'nın 2019 yılında kayyum olarak atandığı Türk Hava Kurumu, birçok kentteki taşınmazını satışa çıkardı.

Kayyum, THK’nin mülklerini satışa çıkardı

HABER MERKEZİ

Kayyum yönetimindeki Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanlığı, birçok kentteki taşınmazını satışa çıkardı. Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre, THK’nin Balıkesir, Adana, Aksaray, Elazığ, Eskişehir, Muş, Ordu ve Manisa'daki bazı taşınmazlar ihale düzenlenerek satılacak.

Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre, satış için gerçekleştirilecek ihaleler kapsamında, apartman, bağımsız bölüm, mesken, tarla ve fındıklık gibi gayrimenkuller yer alıyor. İlanda satışı yapılacak gayrimenkullere ilişkin 15 Nisan Perşembe günü saat 17.00’a kadar teklif verilmesi istendi.

APARTMAN, FINDIKLIK VE TARLALAR

THK’nin satacağını açıkladığını sekiz farklı kentteki gayrimenkuller ise şu şekilde: Balıkesir’in Bandırma İlçesinde apartman, Adana Yüreğir’deki zemin kattaki bir taşınmaz, Aksaray’da mesken nitelikli taşınmaz, Elazığ’ın Merkez İlçesinde bir taşınmaz, Eskişehir’in Tepebaşı ilçesinde mesken vasıflı taşınmaz, Muş Merkez’de bir adet taşınmaz, Manisa Turgutlu’daki mesken vasıflı taşınmaz ve Ordu Ünye’deki 19 bin 900 metrekare büyüklüğündeki tarla, 1 bin 800 metrekarelik fındıklık ve 2 bin 500 metrekarelik tarla.

AKP’Lİ ESKİ BAKAN ATANMIŞTI

Atatürk'ün kurduğu THK Başkanlığı’nın yönetimine 2019 yılının Ekim ayında Cenap Aşçı, Adnan Zengin ve Abdullah Kaya’dan oluşan üç kişilik kayyum heyeti atandı. Kayyum Heyeti Başkanı Cenap Aşçı ise 63’üncü AKP Hükümetinde Gümrük ve Ticaret Bakanı olarak görev yapmıştı.

Öte yandan, THK yangın söndürme uçağı ihalesiyle de tartışma konusu olmuştu. Orman Genel Müdürlüğü, yangın döndürme uçağı kiralama ihalesine uçaklarının “En az 5 bin litre su taşıma kapasitesi” olması şartını koyduğu için 4 bin 900 litre kapasiteli THK uçakları, orman yangınlarında kullanılamıyor.