CHP Milletvekili Çetin Arık, AKP'li Nurettin Canikli'nin yakınlarını TMSF tarafından el konulan şirketlere kayyum olarak atadığını söyledi.

Kayyumlar hep Canikli’nin yakınları

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından el konularak kayyum atanan şirketlerde usulsüzlüklerin yaşandığını, AKP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Nurettin Canikli’nin bu şirketlere şoförü, danışmanı ve yeğeninin arkadaşlarını kayyum olarak atadığını ileri sürdü.

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, TBMM Genel Kurulu’nda dün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından terör örgütüyle iltisaklı olduğu gerekçesiyle el konulan ve kayyum atanan şirketlerle ilgili konuştu.

Arık, şunları söyledi:

“Anlatmaya da memleketim Kayseri’nin en önemli sanayi kuruluşu olan Boydaklardan, yeni adıyla Erciyes Anadolu Holding’den başlayayım. Nurettin Canikli’ye bağlı olan TMSF tarafından holdinge bir kayyum heyeti atanır. Heyetin içinde Ertunç Laçinel’i kurumun CEO’su olarak atar. Bakınız, Yönetim Kurulu ve Yönetim Kurulu Başkanı varken bizzat Nurettin Canikli’nin imzasıyla bütün yetkiler bu CEO’da toplanır. Bu CEO da şirketin Almanya’da bir lojistik merkezi varken kendisinin de vatandaşı olduğu Slovakya’da yeni bir lojistik merkezi kurarak işe başlar. Kendisi ve Adil Kılıç da aynı zamanda bu lojistik merkezinin ortağıdır yani hem bir şirketi yöneteceksiniz hem de bu şirketin iş yaptığı bir lojistik merkezinin ortağı olacaksınız. Yine Kayseri’mizdeki Koza Altına kimler atanmış? Sanki memleketimde hiç insan kalmamış gibi eşinin kuzeni ve aynı zamanda da danışmanı olan Hanife İrem Sarp’ı.”

(ANKA)