‘Kayyumlar yeni rejimin inşası’

HDP’nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Salim Kaplan, AKP’nin kendisinden başka hiçbir yaşamı ve iradeyi tanımadığını belirterek, HDP Genel Merkezi tarafından hazırlanan kayyum raporunun 20 Kasım’da kamuoyuna duyurulacağını bildirdi. “Kayyum politikalarının Kürtlere dönük yürütülen politikanın bir parçası olduğunu ifade eden Kaplan, kayyumları AKP’nin yeni yönetim biçimi ve rejimin inşası olarak gördüklerini söyledi.

AKP’nin HDP’nin toplumda yaratmış olduğu yaşam biçiminden korktuğunu vurgulayan Kaplan, şöyle devam etti: “2 buçuk yıllık kayyum döneminde HDP belediyelerinde yaratılanlara bakalım. Sadece 3 büyükşehrimizin toplam gerçekleşen bütçesi bir buçuk milyar. Bu süre zarfında belediyelerimize kalan borç 3 buçuk milyardır. Kentlerimize baktığımız vakit alt yapı, üst yapı, ulaşım ve ekolojik belediyeciliğe dair hiç bir hizmetin olmadığını görüyoruz.”

‘HDP tüm belediyelerden çekilsin’ önerisi

Öte yandan eski milletvekili Sırrı Sakık, dört belediyeye daha kayyum atanmasının ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, tüm HDP’li belediyelere çekilme önerisinde bulundu. Sakık, “HDP’li belediyelere kayyum rutinleşip normalleşirken kendine demokrat(!) diyen hiçbir kesimden ve şahıstan bir beklentim yok. Ancak HDP’den beklentim yereldeki bu çıkmazdan kurtulmasıdır. Şahsi fikrim kalan belediyelerin hep birlikte çekilmesidir” ifadelerini kullandı.

cukurda-defineci-avi-540867-1.