Manisa Alaşehir’de geçirdiği trafik kazası sonrası ağır yaralanan ve 11 gün entübe edildikten sonra taburcu edilen Duru Ürküt, bir günlüğüne Alaşehir Belediye Başkanı oldu.

Kazada ağır yaralanan Duru Ürküt, bir günlük belediye başkanı oldu

BİRGÜN EGE

Manisa'nın Alaşehir ilçesinde, 18 Mart 2022 günü yolun karşısına geçmek isterken otomobil çarpması sonucu ağır yaralanan 12 yaşındaki ortaokul öğrencisi Duru Ürküt’e Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu tarafından sürpriz yapıldı.

Duru Ürküt Manisa Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde 11 günü entübe olmak üzere 3 hafta tedavi gördükten sonra, evine dönüp, sağlığına kavuşmayı beklerken, Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda bir günlüğüne belediye başkanlığını yürütmesini istedi. Öküzcüoğlu, başkanlık koltuğuna Duru Ürküt’ü oturtarak, “Bugün belediye başkanı sensin, birim amirleri seninle birlikte olacaklar” dedi.

Öküzcüoğlu, “Tüm yurttaşlarımızın 23 Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramlarını kutluyorum. Çocuklar bizim geleceğimiz. Onların yüzünün gülmesi bizim de yüzümüzü güldürüyor. Çok başarılı ve nitelikli çocuklar yetiştirmemiz gerekiyor. Duru da bu çocuklarımızdan birisi. Duru kızımız bir trafik kazasına maruz kaldı. Hızlı giden bir vatandaşımız Duru’ya maalesef çarptı. Duru zorlu bir süreçten geçti. Başta yürüyemiyordu, ödemleri vardı, kalçada kırıkları vardı. Duru kızımız iyileşti, artık yürüyebiliyor. Konuşamıyordu, artık konuşabiliyor. Alaşehir’in idaresi Duru kızımıza emanet. Onlar gittikleri her yere dostluğu kardeşliği götürüyorlar, bizde gençlerimizin o dostluklarına vizyonlarına güveniyoruz. İnşallah Duru da bu gün Alaşehir’i başarıyla yürütecek” diye konuştu.

İlk sözü araç sürücülerine olan Duru Ürküt “Trafik Kurallarına uygun bir şekilde araba kullanalım, lütfen” dedi. Birim amirleriyle tanıştı. Alaşehir Belediyesi avukatı Özlem Horasan ile tanışıp sohbet etti, adaletin sağlanmasını istedi. Birimlerden yeşil alanların çoğaltılmasını ve çocuklar için daha çok parklar yapılması için çalışmalar yapılmasını istedi. Başkan Duru Ürküt annesi Emine Ürküt’ün yardımıyla Cumhuriyet Parkı’nda incelemelerde bulundu, sokak hayvanlarını sevdi.

Anne Ürküt, “Kızımın kaza geçirmesinin üzerinden bir ay geçti, belediye başkanımızın sürprizi bizi çok mutlu etti. Kaza sonrasındaki en güzel günümüz bu gün, yoğun bakımdan çıktıktan sonra ilk defa dışarıya çıktık, başkanımızın bu sürprizi dolayısıyla çok mutlu olduk, başkanımıza çok teşekkür ederiz, kızıma çok güzel bir moral oldu” dedi.