Kazdağları’nın eteklerinde iki günlük karma sergi

HABER MERKEZİ

Balıkesir'in Edremit ilçesinde, ressam ve heykeltıraş Selim Turan anısına düzenlenen ‘30. Uluslararası Karma Sergisi’, Kazdağları'nın eteklerindeki Alibey Kudar Etnografya Galerisi'nde bugün saat 17.00’da açılacak.

Türkiye'de ilk özel köy müzesi niteliğine sahip, Tahtakuşlar köyünde bulunan UNESCO Destek ve Azerbaycan Uluslararası Dede Korkut Milli Vakfı Altın Kalp ödüllü galeride açılan sergide, 45 online, 17 yerel, 21 genç yeteneğin eserlerine ver verilecek. Serginin Onur Sanatçıları; Sakit Mammadov ve Refik Aziz olacak.

Sanat Galerisi Yöneticisi Ressam Esma Kudar, 29 yılda bin 328 sanatçının eserlerine yer verdiklerini kaydetti. Kudar, her sene geleneksel olarak düzenlenen etkinliğe dair şu bilgileri verdi: Etkinliğimizde 46 online sanatçımız olacak, online sergi şeklinde olacak. 17 yerel sanatçımızın eserleri galerimizde görülebilecek.

Yarın sergimiz kapanacak. Anma etkinliği olduğu için ve pandemi dolayısıyla uzun tutmama kararı aldık. İki günlük anma etkinliği olacak. Resimler cumartesi günü de görülecek. Resim, müzik ve matematik uluslararası çocuk projeleri vardı. Azerbaycan Milli Eğitim Bakanlığı destek verdi. Azeri ve Türk öğrenciler arasında uluslararası şekilde gerçekleşti. Bu projenin etkinliği de olacak. Müzik gösterisi ve semah gösterisi olacak. Türkmen ve Şaman kültür bağlantılı hem kıyafet hem takı, sembol sergisi olacak.”