KCK’nin başındaki isim Karayılan, AKP’yi açlık grevlerinin ardından çözüm için oluşan olumlu havayı, dokunulmazlık tartışması ve KCK operasyonları aracılığıyla bertaraf etmekle suçladı...

KCK Yürütme Konseyi Başkanı Murat Karayılan, AKP’nin açlık grevleri ardından BDP’ye operasyonlarla gerginlik ortamını yeniden geliştirdiğine dikkat çekerek, “Bu politikalarla demokratik çözüm sürecinin olgunlaşması çok zordur, hatta mümkün değildir. Barış eğer olacaksa gerillayla olur. Gerillaya merhaba diyen kişileri yargılayan bir anlayış, Kürdistan’a çözüm ve barış getiremez” dedi.


‘ERDOĞAN YİNE DÜĞMEYE BASTI’
‘Siyasi soykırım’ operasyonlarının BDP’yi fiilen kapatmak anlamına geldiğini belirten Karayılan, “bu büyük bir vicdansızlık ve namertliktir” diye konuştu.
ANF’ye konuşan Karayılan, bir yılını dolduran Roboski Katliamı’ndan, dokunulmazlık tartışmalarına kadar birçok konuya değindi.


‘GÖRÜŞME VAR/YOK ÖNEMLİ DEĞİL’
Açlık grevlerinin ardından Kürt sorununda çözüm için uygun bir zemin oluştuğunu, dolayısıyla eylemin amacına ulaştığını söyleyen Karayılan, bu duruma karşı hamle yapan Başbakan Erdoğan’ın dokunulmazlık tartışmasını başlatarak bu ortamı bertaraf etmeye çalıştığı tespitini yaptı. Dokunulmazlık tartışmasının hemen sonrasında KCK operasyonlarının tekrar hızla başladığına dikkat çeken Karayılan, bu zamanlamayı tezinin kanıtı olarak sundu.
Karayılan, devletin tekrar Öcalan ile görüştüğü kulislerine dair de konuştu:
“Şimdi görüşmelerin olup olmaması bu noktada bir şeyi ifade etmiyor. Önemli olan sonuçtur. Şimdi devam eden bir saldırı var mı? Var. Bu saldırı, savaşın bir farklı biçimi midir? Evet. Bu savaş sürüyor yani. Çoğu zaman da ‘görüşmeler var, devam ediyor, sonuç alacak, bu sorun çözülecek’ türünden söylemler dillendirilerek, bu sözler, toplumu hep beklentiye sokma, böylece insanların mücadele azmini törpüleme ve kararlı bir sürecin gelişmesinin önüne geçme gibi psikolojik savaş aracı biçiminde kullanılıyor. Öyle bir şey yok, ortaya çıkan bir sonuç yok.”