AKP'nin adeta savaş yürüttüğünü belirten KCK Eş Başkanları Cemil Bayık ve Bese Hozat, Erdoğan usulü Başkanlık sisteminin ise Padişahlıktan dahi geri olduğunu söyledi

KCK: AKP süreci bitirdi, şimdi de savaş yürütüyor

KCK Eş Başkanları Cemil Bayık ve Bese Hozat, AKP’yi Türkiye’de bir “iç savaş” stratejisi sürdürmekle suçlayarak, ateşkesi “seçimler hatırına” sürdürdüklerini belirtti.

HDP’nin Mersin ve Adana parti binalarına yapılan bombalı saldırıların ardından Özgür Gündem gazetesine konuşan Bayık ve Hozat, AKP’nin tutumuna karşı son derece öfkeli olduklarını belirtti.

AKP ’nin Türkiye ve bölgede uyguladığı siyaset in ülkeyi büyük bir kaosa sürüklediğini belirten KCK eş başkanları, bu durumun ise ancak HDP’nin seçim başarısı tarafından önlenebileceğini belirtti.

AKP’nin, HDP’ye yönelik saldırılarını yoğunlaştırarak “yoğun bir provokasyon” peşinde olduğunu belirten Bayık ve Hozat, “Bu siyaseti boşa çıkarmak için, biz ateşkesi sürdürmek istedik. Mevcut durumda AKP zaten süreci bitirmiştir. AKP savaş ilan etmiştir ve bir savaş yürütüyor. Şu anda ateşkes tek taraflı yaklaşımımız ile devam ediyor" dedi.

‘ERDOĞANLIK’ SİSTEMİ PADİŞAHLIKTAN GERİ
KCK Eş Başkanları ayrıca örgüt olarak Tayyip Erdoğan’ın tasarladığı şekliyle Başkanlık rejimine karşı olduklarını vurguladı. “Erdoğan’ın kafasındaki başkanlık sisteminin padişahlık sisteminden bile geri olduğunu" söyleyen Hozat ve Bayık, Dolmabahçe deklarasyonundan sonra Erdoğan’ın tutumu ile diyalog süreci de kesildiğini ifade etti.

KCK Eş Başkanları, Dolmabahçe açıklamalarından sonra yaşananları şu ifadelerle aktardı: “Önder Apo’nun büyük çabalarla geliştirdiği çözüm sürecini ki müzakere aşamasına getirdi, buradan PKK bir kongreyle silahlı mücadeleye son verecekti, demokratik siyaseti geliştirecekti, fakat Erdoğan bu sürece müdahale ederek bitirdi. Bunun üzerine biz kongreyi yapmayı erteledik, durdurduk. Yoksa kongreyi yapacaktık, ama şimdi bunu durdurmuş durumdayız. Eğer Önder Apo’nun Dolmabahçe’de geliştirdiği mutabakatı esas alırlarsa, o on maddeyi müzakere maddesi olarak kabul ederlerse, müzakereyi bu temelde başlatırlarsa, izleme heyeti Önder Apo ile görüşürse, parlamentoda çözüm için bir komisyon oluşursa, hakikatleri araştırma komisyonu çalışırsa biz böyle bir kongreyi toplamaya ve silahlı mücadeleyi sona erdirdiğimizi açıklamaya şimdi bile hazırız. Şu an bunları eğer Türkiye yaparsa, şu anda böyle bir kongreyi toplamaya bu kararı almaya hazırız. Bunun kamuoyu tarafından bilinmesi gerekiyor."