KCK yöneticisi ve üyesi oldukları iddiasıyla 46 avukatın yargılandığı davada avukatlar, soruşturma ve kovuşturma aşamasındaki hakim, savcı ve polislerin “paralel örgütü”ne üye oldukları iddiasıyla tutuklandıklarına dikkat çekerek derhal beraat istedi

KCK avukatlar davasında beraat talep edildi: Davayı açanlar paralelden içeride

ELÇİN YILDIRAL @elcinyildiral

İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen “KCK Avukatlar Davası”nda  meslektaşlarını savunan avukatlar, soruşturma ve kovuşturma aşamasındaki hakim, savcı ve polislerin “paralel örgütü”ne üye oldukları iddiasıyla tutuklandıklarına dikkat çekerek, meslektaşları hakkında derhal beraat kararı verilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Avukat Mustafa Rüzgâr, KCK operasyonunu gerçekleştiren polislerin bir kısmının “paralel örgütü”ne üye oldukları iddiasıyla tutuklandığını, bir kısmının yerlerinin değiştirildiğini belirterek,  gözaltına alınan ve çıkarıldığı mahkemece serbest bırakılan eski İstihbarat Dairesi Başkanı Ömer Altıparmak’ın  “PKK/KCK terör örgütüne karşı yaptıkları operasyonların talimatını bizzat Başbakan Erdoğan aldık” açıklamasını hatırlattı. Av. Rüzgâr, KCK operasyonlarında yer alan eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer’in de tutuklu bulunduğunu hatırlatarak, AKP ve cemaatin operasyonları birlikte gerçekleştirdiğini söyledi. Balyoz ve Ergenekon davalarında polislerin sahte evraklar ve deliller ürettiğinin kanıtlandığına dikkat çeken Av. Rüzgâr,  Balyoz ve Ergenekon operasyonlarını gerçekleştiren polislerin, KCK operasyonlarını da gerçekleştirdiğini dile getirdi.

'HÂKİM, SAVCI VE POLİSLER TUTUKLANDI'
Söz alan Av. Baran Doğan da dosyada delil niteliği olmayan Ali Fuat Yılmazer imzalı çok sayıda tutanak bulunduğunu belirterek, soruşturmayı başlatan raporların Ali Fuat Yılmazer tarafından hazırlanan istihbarat raporlarının olduğunu ifade etti. 

'BEKLETİCİ MESELE YAPILMALI'
Av. Bahri Belen ise ÖYM’lerin kaldırılmasıyla yargılamaların Anayasa’ya aykırılık nedeniyle kaldığı yerden devam edemeyeceğini ve dosyanın Anayasa Mahkemesi’ne gönderilmesi gerektiğini bir önceki duruşmada ifade ettiklerini söyledi.  Ancak mahkemenin taleplerini reddettiğini söyleyen Av. Belen,   İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen “KCK Basın Davası” ve “KCK İstanbul Ana Davası” dosyalarının Anayasa Mahkemesi’ne gönderildiğine dikkat çekti.  Av. Belen, bu dosyalarla ilgili Anayasa aykırılık iddiasının bekletici mesele yapılmasını talep etti.

Avukatların, beraat ve bekletici mesele taleplerini kabul etmeyen mahkeme, İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ne yazı yazılarak Anayasa Mahkemesi’ne yapılan başvurunun sonuçlanıp sonuçlanmadığının sorulmasına, sonuçlanmış ise Anayasa Mahkemesi kararının mahkemeye gönderilmesine karar vererek, duruşmayı 22 Ekim 2015’e erteledi.

BURSA'DA BERAAT ÇIKTI
Bursa 3. Ağır Ceza Mahkemesi ise Öcalan’ın avukatları İbrahim Bilmez ve Muhdi Öztüzün’e İmralı'da yaptıkları görüşmede, “örgütle ilgili bilgi aktarıp yapılması gerekenler konusunda bilgi aldıkları” gerekçesiyle açılan davada sürpriz bir karar verdi. Kanuna göre, avukat-müvekkil görüşmelerine ilişkin kayıtlarının incelenemeyeceğini belirten mahkeme, İnfaz Hakimliği’nin kararıyla yapılan ses kaydının “hukuka aykırı delil” olduğuna hükmetti ve iki avukatın beraatını kararlaştırdı.