BDP İstanbul İl Örgütü, 2 Temmuz'da İstanbul'da başlayacak “KCK” adlı davayla ilgili olarak, Taksim Hill Otel'de basın toplantısı düzendi.

OKTAY ÖZTÜRK - ŞENGÜL MOR

BDP İstanbul İl Örgütü, 2 Temmuz'da İstanbul'da başlayacak “KCK” adlı davayla ilgili olarak, Taksim Hill Otel'de basın toplantısı düzendi. Toplantıya BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel’in yanı sıra DİSK başta olmak üzere çeşitli sivil toplum örgütleri ile parti temsilcileri de katıldı.

Toplantıda konuşan BDP İstanbul İl Başkanı Asiye Koçak, AKP iktidarının 14 Nisan 2009 tarihinden itibaren aralıksız olarak demokratik siyaset yapma zeminimize saldırılar devam ettiğini belirterek. “Kamuoyunda KCK operasyonu adı altında maruz kaldığımız saldırılarla partimizin temsil ettiği siyasi geleneğin politik aktörlerini, iktidara muhalif sivil toplum temsilcilerini avukatları, insan hakları savunucularını, gazetecileri, biliminsanlarını, partimizin desteklediği ve halkın üyeleri olmak üzere halkın 190 temsilcisi halen tutukludur” dedi.

ÜYELERİMİZ SUSTURULMAK İSTENİYOR
Koçak, partimize ve Kürt halkına yapılan mezalimi kulaklarını tıkamadığı için uzun süre tutuklu kalan insan hakları savunucusu ve yayıncı Ragıp Zarakolu’nun susturulmak istendiğini, partinin Meclis Üyesi ve Anayasa Komisyonu Üyesi bilim kadını Prof. Dr. Büşra Ersanlı’nın partinin siyaset akademisinde ders verirken KCK ye üye olmak suçlamasıyla tutuklandığını vurguladı. Roboski katliamı Kürt demokratik siyaseti için bir kırılma noktası olarak gören Koçak,  Roboski katliamı, AKP iktidarının Kürt halkına bakışının özeti olduğunu ifade ederek. “Soykırım provası olarak algıladığımız Roboski katliamının faillerinin şimdiye kadar açıklanmamış olması, AKP iktidarı hakkındaki parti politikalarımızı doğrulamaktadır” dedi.

 AKP iktidarının her gün yeni bir uygulama ile yasama yargı ve yürütme erklerini devre dışı bırakarak, iradenin tek bir kişide toplandığı otoriter sisteme  doğru hızla gitmekte olduğunu vurgulayan Koçak, “Geleceğimizin aydın yüzü üniversite öğrencilerimiz büyük baskı altındadır, parasız eğitim istediğini pankart açarak ifade etmek isteyen genç 8 yıl 3 ay, poşu taktığı için 8 yıl 5 ay, bir kitle protestosunda yakalanan sağır ve dilsiz bir kişiye örgüt propagandası yaptığı gerekçesiyle 8 yıl 4 ay hapis cezası veren adalet anlayışı bu ülke halklarının hak ettiği adaleti temsil edememektedir” diye konuştu.

Asiye Koçak’ın ardından konuşan İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, ESP üyelerinin son olarak da KESK yöneticilerinin tutuklanmasını AKP iktidarının faşizanca yaklaşımının sonucu olduğunu ifade etti. TMK kapsamında Türkiye’de kimsenin kalmadığını vurgulayan Tuncel, “Örgütlü olduğumuz bütün illerde yapılan operasyonlar ile parti il, ilçe yöneticisi ve üyesi 8 bin arkadaşımız sudan bahanelerle tutukludur. Devlet organları ana akım medya yolu ile Kürt halkına ve partimize yönelik tecrit karalama kampanyası yürütülmektedir” dedi.

Tuncel, “saldırıların yoğun olduğu, grev, eylem örgütlenme hakkının olmadığı bir yerde özgürlükten barıştan bahsedemeyiz” diyerek Türk siyasetinin alanı daralırsa savaş ve çatışma ortamının oluşacağını ifade etti. Bu davanın sadece Kürt halkının mücadelesi olmadığını belirten Tuncel “bu dava Kürtlerin davası değil, bu dava Türkiye’nin demokratik geleceğini ilgilendiren bir davadır” dedi. Tuncel son olarak 2 Temmuz’un hem Sivas Katliamının yıldönümü olması hem de KCK davasının başlamasına dek gelmesini tesadüf olmadığını kaydederek “2 Temmuz günü hem Sivas katliamına hem de siyasi soykırımına hayır diyeceğiz “dedi.

2 TEMMUZ'DA SİLİVRİ'YE
Son olarak Konuşan Asiye Koçak, “2 Temmuz günü Silivri mahkemesinde duruşmaları başlayacak olan arkadaşlarımız için hazırlanan iddianame, hukuk garibesi niteliğindedir. Dava siyasidir” dedi. Koçak,  Bu davada Kürt halkının demokratik haklarının yargılanmakta olduğunu belirterek “arkadaşlarımız yargılandıkları davanın davacıları olacaklardır. Partimiz demokrasi mücadelesine devam edecek, iktidarın baskıları karşısında teslimiyeti kabul etmeyecek AKP hükümeti önünde diz çökmeyecektir” diye konuştu.