KCK’li Karasu: Emanet oy yok

KCK Yürütme Konseyi Üyesi Mustafa Karasu, 7 Haziran seçimlerinde yüzde 13 oy alan HDP’nin “emanet oy” ile barajı geçtiği söylemini eleştirdi.

Bizzat HDP’nin önde gelen isimlerinin emanet oylardan söz etmesine tepki gösteren Karasu, "Şunu da söyleyelim emanet oylar falan yoktur. HDP'liler de bunu yanlış değerlendiriyor. Öyle emanet oylardan falan bahsetmemek gerekir. HDP seçime ilkeleriyle girdi ve HDP'nin ilkeleri oy kazandı" dedi.

Med Nuçe TV'de katıldığı canlı yayında seçim sonuçlarını değerlendiren Karasu, bazı seçmenlerin barajı geçmek için aldığı oyları “Her parti yeni seçmenler kazanabilmek için seslenmiyor mu. Herkes birbirinden oy alabilmek için seçime girmiyor mu? Mesela Alevilerin oyu emanet değildir. Aleviler seçim bildirgesine oy vermiştir” şeklinde değerlendirdi.

ÖCALAN’IN ISRARIYDI
Çeşitli koalisyon olasılıklarına ilişkin ise Karasu, CHP ile HDP’nin koalisyon yapabileceğini de söyledi. "Türkiye'de siyasi partilerin ve farklı düşüncelerin yan yana yaşamaya ihtiyacı var. Bu AKP'de yok," diyen Karası, olası bir CHP-HDP koalisyonunun ise MHP tarafından da destek görmeyeceğini vurguladı.

Karasu ayrıca HDP'nin parti olarak seçime girmesinin Öcalan’ın ısrarı olduğunu belirterek, "Israrla parti amblemi ile seçime girilmesini istedi" dedi.