Lezbİyen, Gey, Biseksüel, Travesti, Transeksüel (LGBTT) Hakları Platformu üyeleri,  geçen hafta öldürülen transeksüel Melek’in ...

Lezbİyen, Gey, Biseksüel, Travesti, Transeksüel (LGBTT) Hakları Platformu üyeleri,  geçen hafta öldürülen transeksüel Melek’in katillerinin bulunmasını istedi.
Yüksel Caddesi’nde düzenlenen eylemde,“Katiller hesap verecek”,”Transfobi öldürür”, “Katillere inat, yaşasın hayat” şeklinde sloganlar atıldı, “Melekler korusun seni Melek”, “Transeksüel kanlarıyla kirlenmiş ahlakınız batsın”, “Yaşamak istiyoruz” şeklinde dövizler taşındı. Bazı üyelerin de üzerlerine kefen giydikleri görüldü.
Eylemciler adına konuşan Buse Kılıçkaya, “Onlarca kez bıçaklanıp vahşice katledilen Melek’in çığlığını mahalle sakinleri, kolluk kuvvetleri, ahlak bekçileri dahil herkes görmezden, duymazdan geldi. Çığlıklarımızı duyurmak için bir aradayız. Melek ve ondan önce öldürülen arkadaşlarımızla ilgili ‘su testisi su yolunda kırılır’ demek suç ortaklığıdır. Bu zihniyete ve eşcinsellere yönelik saldırılar artık son bulmalıdır, bu konuda gerekli tüm önlemler alınmalıdır” dedi.Kılıçkaya, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Siz yetkililer gereken yasal önlemleri almadıkça, bu cinayetlere sessiz kalıp ‘su testisi su yolunda kırılır’ zihniyetini sürdürdükçe cinayetlere suç ortağı olacaksınız. Yaşam hakkımıza yönelik saldırıların yoğunlaştığı bir nefret cumhuriyeti değil, yaşam hakkımızın gasp edilmediği bir düzen istiyoruz. Hayatlarımızın ellerimizden umarsızca çekilip alınmasına sessiz kalmayacağız.”
Zehra Şahindokuyucu  Ankara