CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 23-26 Kasım tarihlerinde Almanya’ya yapacağı ziyaret, Altılı Masa’nın görüşme ve çalışma yoğunluğu nedeniyle aralık ayına ertelendi.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Almanya ziyareti ertelendi
Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yurt dışı temasları kapsamında 23-26 Kasım tarihlerinde Almanya'ya yapacağı ziyaret ertelendi.

Medyascope’un haberine göre, Kılıçdaroğlu'nun Almanya programını, Altılı Masa’nın görüşme ve çalışma trafiğinin yoğunluğu nedeniyle aralık ayına ertelendiği belirtildi.

Kılıçdaroğlu, ABD ve İngiltere ziyaretlerinin ardından 23-26 Kasım tarihlerinde Berlin, Frankfurt ve Münih’e giderek ekonomi çevreleri, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile görüşecekti.

“Temiz parayı” aradığını belirten Kılıçdaroğlu, açıklayacağı ekonomik program için “Kasım ayını bekleyin” demişti. Kılıçdaroğlu’nun gençlere yönelik olarak hazırlanan bu programın da Almanya ziyaretinden sonra ve aralık ayının ortalarında açıklanması bekleniyor.

Altılı Masa, 28 Kasım Pazartesi günü, saat 13.00’te dokuzuncu kez toplanacak. Toplantıya DP Genel Başkanı Uysal ev sahipliği yapacak. Uysal, toplantı gündemini belirlemek için genel başkanları, parti genel merkezlerinde ziyaretine yarın (22 Kasım) başlayacak.

Uysal, yarın 14.00’te Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nu ziyaret edecek. 23 Kasım Çarşamba günü Uysal’ın ziyaretleri, 13.00’te İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 15.00’te Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve 17.00’de DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ile devam edecek. Uysal’ın, genel başkan ziyaretleri 25 Kasım Cuma günü 14.00’te CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile sona erecek. Bu ziyaretlerden sonra toplantının gündemi belirlenecek.