CHP Parti Meclisi’nin yarın yapılacak toplantısının ardından Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, MYK üyelerini atayacak

Kemal Kılıçdaroğlu, yeni yönetimini belirleyecek

SEBAHAT KARAKOYUN

CHP Parti Meclisi’nin (PM) yarın yapılacak toplantısının ardından Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyelerini atayacak. CHP’nin 18. Olağanüstü Kurultayı’nda seçilen PM, yarın Genel Başkan Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanacak. Toplantının ardından CHP liderinin partisinin yeni vitrinini de açıklaması bekleniyor. Kurultayda liste dışı kalan Emel Yıldırım, Erdoğan Toprak, Faruk Loğoğlu, Emrehan Halıcı’nın yerine PM’ye yeni giren isimler arasından tercih yapması beklenen Kılıçdaroğlu’nun, kapsamlı bir değişiklikten yana olmadığı belirtiliyor.

ÖZÇELİK BAŞDANIŞMANLIĞA
Kulislerde, Genel Sekreter Gürsel Tekin ile genel başkan yardımcıları Tekin Bingöl, Bülent Tezcan, Yakup Akkaya, Sencer Ayata ve Burhan Şenatalar’ın mevcut sorumluluk alanlarındaki görevlerini sürdürmeleri, Genel Başkan Yardımcıları Veli Ağbaba, Faik Öztrak, Sezgin Tanrıkulu, Haluk Koç’un ise görev alanlarında değişikliğe gidebileceği dile getiriliyor. Anahtar listesinde yer aldığı halde PM’ye giremeyen emekli diplomat ve eski Kamu Güvenliği Müsteşarı Murat Özçelik’i dış politika “baş danışmanlığına” getireceğini açıklayan Kılıçdaroğlu’nun, MYK’de bu alanda görev yapmak üzere Gülsün Bilgehan, Haluk Koç ve Şafak Pavey seçenekleri üzerinde durduğu belirtiliyor.

HALUK KOÇ DIŞ POLİTİKAYA KAYDIRILABİLİR
Kulislerde Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak’ın Erdoğan Toprak’tan boşalan iş dünyasından sorumlu genel başkan yardımcılığına kaydırılabileceği, yerine de PM’ye yeni giren Bilkent Üniversitesi İktisat Bölüm Başkanı Selin Sayek Böke’nin getirilebileceği ifade ediliyor. Mali işlerden sorumlu olan Haluk Koç’un dış politikaya kaydırılması halinde yerine Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu’nun getirilebileceği konuşuluyor. Kurultayda “cinsiyet kotası” ile PM’ye girebilen Mehmet Bekaroğlu’nun örgütlerin tepkisi nedeniyle MYK’ye girmesi ihtimalinin zayıf göründüğü belirtiliyor. Kılıçdaroğlu’nun, parti tabanının PM üyeliğine bile tepki gösterdiği Bekaroğlu’nu MYK’ye almayabileceği ancak danışman olarak yararlanabileceği konuşuluyor.

***

CHP YDK belli oldu

CHP‘de kurultay sonrasında yeni görevlendirmeler belli olmaya başladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ’nun kurultayda yaptığı “Birileri ‘CHP elitist bir parti’ diyor. Elitlere saygım var, aydındır. Ama bir de elitistler var. Rakı sofralarında Türkiye’yi kurtarırlar. Bunlardan partiyi temizleyeceğim” çıkışıyla önemi daha da artan Yüksek Disiplin Kurulu’nun (YDK) başkanlığına Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan seçildi. Başkan Yardımcısı ise Sezgin Kaya oldu.

Diğer üyeler ise şöyle:

Milletvekilleri Ensar Ögüt, İhsan Kalkavan, Tufan Köse, Mustafa Moroğlu, Ali Özgündüz, Serdar Soydan, Uğur Bayraktutan, Refik Eryılmaz, Sumru Karaer, Sezgin Kaya, Selahattin Balta, Saniye Barut, Selahattin Emre, Turan Aydoğan, Ali Paşa Tan.