Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, 2019 seçimlerinin ardından görevde geçirdiği 3 yılını, yapılan sunumla değerlendirdi. Karakayalı göreve geldikleri günden bu yana tüm projelerinin insan odaklı olduğunu söyledi.

Kemalpaşa Belediye Başkanı Karakayalı, görevde geçirdiği 3 yılı değerlendirdi: "İnsan odaklı 3 yıl"

BİRGÜN EGE

Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, 2019 seçimlerinin ardından görevde geçirdiği 3 yılını, yapılan sunumla değerlendirdi. İlçede 3 yıl boyunca hayata geçirilen hizmetleri açıklayan Karakayalı, gelecek yıllarda yapılması planlanan projelerle ilgili de bilgi verdi.

Belediye meclis salonunda yapılan tanıtım toplantısında Başkan Karakayalı, pandemi ve ekonomik sıkıntılara rağmen Kemalpaşa'da belediyenin hizmetlerini aksatmadıklarını söyledi.

Seçimlerin ardından devraldıkları belediyenin mali durumuna ilişkin bilgi veren Karayalı, “2019’da seçimleri kazandıktan sonra bizi 15 gün ertelediler ve mazbatamızı vermediler ama itirazlar sürecinde vermek zorunda kaldılar. Akabinde de dünyanın başına dert olan Covid-19’a tanıştık. Yaklaşık 2,5 yıl pandemiyle uğraştık. Belediyelerimiz çok zor durumda kaldı. Her işi bıraktık ve pandemi ve halk sağlığıyla uğraştık. Belediyemizin kapasitesi bu dönemde yüzde 70 azaldı. Tabii İzmir’de bir de deprem ve tsunami oldu. Ama hizmet hiçbir zaman durmadı, biz elimizden geldiği kadar halkımızla beraber olmaya çalıştık” dedi.

Yaşanılan ekonomik kriz ve pahalılıkla beraber ihaleye katılacak müteahhit bulamadıklarını söyleyen Karakayalı, “Müteahhitlerin birçoğu kayıp. Bizim bir de çevre yolu inşaatımız vardı. Büyükşehir müdahil oldu ama fiyat artışlarından dolayı tamamlanamadı. En nihayetinde bizim çevre yolunu İZBETON tamamlıyor. Birçok alanda para kısıtlı olmasına ve bu enflasyona rağmen, aşağı yukarı 96 milyon borçla devraldığımız belediye bünyesinde insan odaklı yatırımlar yaptık. Bizim yatırımlarımız insana nasıl dokunabiliriz çerçevesinde oldu” diye konuştu.

kemalpasa-belediye-baskani-karakayali-gorevde-gecirdigi-3-yili-degerlendirdi-insan-odakli-3-yil-1025130-1.

DEVLETE VERGİ ÖDENMEMİŞ

Belediyeyi devraldıklarında devlete hiçbir verginin ödenmediğini de sözlerine ekleyen Karakayalı, "Bizden önceki dönemde belediye yönetimi devlette 5 yıl boyunca hiçbir şekilde vergi vermemişti, hepsini biz ödedik. Buna rağmen halkımıza hizmet etmekte geride kalmadık. En büyük hayalim üniversitenin ilçemize kazandırılmasıydı. Üniversite için kapı kapı dolaştım. ‘Ne isterseniz alın yeter ki üniversite ilçemize gelsin’ dedim. Şu anda Ulucak'ta şu anda 800 öğrenci ders görüyor. Önümüzdeki sene 3-4 bin öğrencimizi ilçemize getireceğiz” ifadelerini kullandı.

Karakayalı, şunları kaydetti: “Kemalpaşa tarım ve sanayi bölgesi. Başlıca meyvemiz kiraz, ikincisi de zeytin. Daha önce Bağyurdu Belediyesi’nin mezbaha olarak kullandığı yeri aldık. Oraya modern bir günlük 60 ton kapasiteli bir zeytinyağı fabrikası yaptık. Geçen yıl tamamlandı, yakın zamanda açılışını yaparak halkın hizmetine sunacağız. Özel şirketler yüzde 12 karla satar. Biz bunu yarı yarıya indireceğiz. Ayrıca kooperatif aracılığıyla ürünlerimizi tüm dünyaya satma imkanımız olacak. Aşağıkızılca Mahallesi'nde meyve işleme, kurutma tesisi kurulacak. Kiraz, erik, şeftali gibi yetişen ürünleri sanayi ürünü haline getirmemiz lazım. Biz ürünleri kurutarak piyasaya süreceğiz.”

BUCA METROSU'NU ÜÇE KATLAYACAK

Karakayalı, “İzmir’in en büyük yatırımı Buca metrosu olarak lanse edilmişti. Kemalpaşa Metrosu Buca’yı üçe katlayacak. Hem maliyet hem de büyüklük olarak. Geçen ay ihalesi yapıldı. 27 kilometrelik ve 19 duraklı bir hat olacak. Bu mutlaka hayata geçecek. Bu da Kemalpaşa ve İzmir’in entegre olmasıdır. Bu, en büyük yatırımlarımızdan biri olacak. Bizim nüfusumuz 115 bin ayrıca Manisa’nın 4 ilçesi bize bağlı. Oradan da İzmir’e gidiş gelişlerde rahatlama sağlayacak. Bu da İzmir’e giren araçları, karbon salınımını ve yakıt harcamalarını azaltacak. 2023 yılında metronun temelini atarız” dedi.