Kemer Country’de direniş
Fotoğraf: BirGün

Haber Merkezi

Tepkilere karşın kepçelerin girdiği ve inşaat çalışmalarının başladığı, Demirören Holding'in borcuna karşılık Ziraat Bankası'na devredilen arazilerde 31 Ekim’den beri gerginlik ve nöbet sürüyor. Kepçeler yeşil alanlarda kazı çalışmalarını sürdürürken bölge sakinleri de tepki göstermeye devam ediyor. Bölgede nöbet başlatan çok sayıda bölge sakini bugün Kemer Country önünde buluştu. Çok sayıda polis de alanda hazır bulundu. Ana kapıya “İşgale karşı direniyoruz” yazılı pankart asıldı. “Betona hayır” ve “Göktürk yeşil kalacak” yazılı dövizler taşıyan bölge sakinleri “Hak, hukuk, adalet” sloganları attı. Bölge sakinlerine yoldan geçen arabalar korna çalarak destek verdi.

Bölgede oturan eski CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Eşitlik ve Dayanışma Derneği kurucusu Gülseren Onanç, “31 Ekim sabahı binlerce polis tarafından kuşatıldık. Kapılarımızı kırarak yeşil alanlarımıza girdiler. Ortalığı talan ettiler. İçeride işgal var. Bu haksızlığa hukuksuzluğa karşıyız. Mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

Eylemde konuşan CHP Milletvekili Gökhan Zeybek ise “İnşaat yapan müteahhitlere söylüyorum. İktidar değiştiğinde yaptığınız binalar yıkılacak. Bunları seçime kadar bitirmek için çaba gösterebilirsiniz. Hukuk üzerinden karar veren hakimler geldiğinde buradaki planlar iptal olacaktır” diye konuştu.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ise özetle şu ifadeleri kullandı: “Hepimizin en büyük gücü haklı olmamızdan geçiyor. 2013’te Taksim’de tek kalan yeşil alanımızı yok edilecekti. Birkaç arkadaşımız esir tutulsa da Gezi Parkı park olarak devam ediyor ve öyle kalacak. Millet bahçesi yapmaya çok meraklılar madem buraya da gelip yapsınlar. Kemerburgaz’da haklılığımızın verdiği kararlılığı ve de cesareti görüyorum. İnsanlık tarihi boyunca şaşmayan bir şey var. Eğer haklıysanız ve kararlıysanız hepimizin mücadelesi sonuç alacaktır.”