Oyuncu Kenan İmirzalıoğlu, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı verilen mücadeleyle ilgili olarak "Birçok Batı ülkesinin durumuna düşmememizin en büyük sebebi, şüphesiz zamanında sağlık alanında yapılan büyük yatırımlar ve bu alandaki donanımımızın diğer ülkelere nazaran daha iyi olması" dedi.

Kenan İmirzalıoğlu Sabah'a konuştu, sağlık sistemini övdü

Oyuncu Kenan İmirzalıoğlu, Sabah'tan Tuba Kalçık'a gündeme ve projelerine ilişkin olarak değerlendirmelerde bulundu.

İmirzalıoğlu, Kalçık'ın "Karantina sürecini nasıl geçirdiniz? Ülkemiz sizce bu süreçte nasıl bir sınav verdi?" şeklindeki sorusuna şu yanıtı verdi:

"Karantina döneminde programımıza ara vermedik. Stresli de olsa insanların ekranda yeni içerikler izleyebilmesi için önlemlerimizi artırarak çekimlerimize ve yayınlarımıza devam ettik. Öncelikle pandemi döneminde kendi canlarını hiçe sayarak çalışan sağlık çalışanlarımıza buradan teşekkür etmek istiyorum, şükranlarımı sunuyorum. Birçok Batı ülkesinin durumuna düşmememizin en büyük sebebi, şüphesiz zamanında sağlık alanında yapılan büyük yatırımlar ve bu alandaki donanımımızın diğer ülkelere nazaran daha iyi olması. İnşallah bu bela ülkemizden ve dünyadan çekilecek ve hepimiz rahat bir nefes alacağız."

Sohbetin devamında Kalçık'ın yönelttiği sorular ve İmirzalıoğlu'nun bunlara verdiği bazı yanıtlar şöyle:

- Türk Telekom'un reklam yüzü oldunuz. Denemediğiniz ürünlerin reklamlarında oynamama gibi bir tercihiniz var mı?

Samimiyet ve gerçeklik önemli. Teklif geldiğinde kriterim bu olmuştu. İnanmadığım bir markanın yüzü olmam. Teknoloji konusunu toplumsal mesele olarak görüp bu alanda yatırımlar yapmayı misyon edinmiş, ülkemize uçtan uca 180 yıldır hizmet götüren yerli ve milli bir markayla yola çıkmak heyecanlı bir yol oldu.

Türk Telekom, çekim noktalarını artırmak için yoğun çalışmayla son iki yılda alt yapısını yeniledi. Filmimizde 'Türkiye için yenilendik' diyerek tüm Türkiye'ye Türk Telekom'un yaptığı yatırımları anlatmayı hedefledik. Bunu da sıcak bir filmle iyi aktardığımızı düşünüyorum. Reklamımız çok önemli bir başarıyı anlatıyor. Müthiş emek, binlerce insan, büyük yatırımlar söz konusu.

(...)

- Toplumsal olaylara da çok duyarlı bir sanatçısınız. Mesela 15 Temmuz'da demokrasi meydanında çok özel bir konuşma yapmıştınız...

Tabii ki demokrat bir Türk vatandaşı olarak geleceğimize, demokrasimize kast eden her tür darbeye karşı olmayı boynumun borcu bilirim. Bastığımız yerleri toprak diyerek geçmemeli, tanımalıyız.